Un pas important pentru reabilitarea celui mai mare spital de copii din regiunea de Nord-Est

spital Iași Maricel Popa
spital Iași Maricel Popa

Populația din zona Moldova este direct vizată de reabilitarea spitalului “Sfânta Maria”, singura unitate medicală care oferă servicii unice pentru segmentul de vârstă 0-18 ani, deservind aproape 800 de mii de copii, potențiali pacienți.

Maricel Popa, președinte al Consiliului Județean Iași, a anunțat pe pagina de facebook semnarea contractului pentru reabilitarea celui mai mare spital de copii din regiunea de Nord-Est. Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare Spitalului de Copii "Sfânta Maria" a fost semnat cu Asocierea SC DAROCONSTRUCT SRL- SC GEPROCON SA- SC DAS SRL, SC. CONCRETE&DESIGN SOLUTION SRL, SC X LAB SOLUTION SRL, câștigătoarea licitației.

Reabilitarea spitalului reprezintă cea mai mare investiției cu finanțare europeană din regiune, fiind prevăzute lucrări de refacere a infrastructurii, izolare termică a fațadei și înlocuire a tâmplăriei. De asemenea, lucrarea de reabilitare include realizarea sursei de răcire pentru saloane, săli de tratamente, săli de operație și cabinete medicale.

Reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, valoarea totală ridicându-se la aproximativ 27 milioane de euro.

"Pot spune că este o misiune îndeplinită, nu a fost ușor să ajungem aici, s-a muncit mult la acest proiect. Când am semnat la Guvern, în prezența premierului, contractul de finanțare am simțit o mulțumire imensă pentru că, la Iași, urma să se implementeze cel mai mare proiect cu finanțare europeană. Din acel moment a început o nouă etapă, cea a punerii în practică și, iată-ne acum, după toate demersurile legale pe care a trebuit să le îndeplinim, semnând contractul de execuție. Va mai dura o perioadă până când întreg spitalul va arăta așa cum trebuie, știu că va fi un disconfort pentru pacienți și medici pe timpul lucrărilor dar consider că fără efort din partea tuturor nu se poate face nimic. Refacerii spitalului i se va adăuga o a doua etapă, cea a dotării medicale. Rămânem consecvenți promisiunilor făcute ieșenilor", a precizat Maricel Popa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel