Un partid nu vrea să avem hidrocentrale. Oana Florea spune cine a votat împotriva energiei hidro, ieftine

În Camera Deputaților a trecut legea care permite darea în exploatare a trei hidrocentrale, a căror construcție începuse înainte de 2007. La presiunea unor ong-uri, aceasta fusese blocată în Justiție. Barajele erau finalizate în proporție de peste 90%.

”Chiar și în momentul în care se găsește o soluție pentru o producție de energie internă ieftină și durabilă, USR continuă să rămână blocat în singurul subiect care îl interesează, corupția. USR s-a opus proiectului PSD cu privire la finalizarea unor hidrocentrale care ar putea furniza energie la costuri reduse”, scrie deputatul Oana Florea, pe Facebook.

”USR, poate ar trebui să realizați ca inclusiv votanții dumneavoastră au de suferit de pe urma acestor scumpiri! Este vorba de 3 hidrocentrale: hidrocentrala de la Răstoltița și cele două de pe râul Jiu. Toate aceste hidrocentrale au fost începute înainte de 2007. Această inițiativă PSD a avut inclusiv susținerea ministrului economiei, Florin Spătaru și a președintelui Asociației Energie Inteligenta care declară este o abordare normală și necesară. Avantaje ale finalizării hidrocentralelor: Vor fi reluate rapid și finalizate următoarele investițiile majore: Răstolița – hidrocentrală realizată în proporție de 92%, la care s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro și care poate produce lunar peste 9000 MWHValea Jiului – hidrocentralele Bumbești – realizată 90%, Dumitra-realizată 98%, pentru care s-au cheltuit deja peste 155 de milioane de euro și care pot aduce în sistem peste 21000 de MWH, în fiecare lună.

Peste 300.000 de locuințe ar putea fi alimentate cu energie electrică, tot timpul, prin producția acestor hidrocentrale. Așa s-a votat. Din totalul de 47 de voturi împotrivă, 45 aparțin USR!”, arată Oana Florea.

De menționat că ONG-urile care doresc blocarea construcției de hidrocentrale derulează de câteva săptămâni o campanie de strângere de fonduri, pe rețelele sociale. Foarte probabil, celor suficient de creduli ca să finanțeze astfel de  ”proiecte de mediu” nu le pasă de prețul energiei electrice, care riscă să blocheze întreaga economie.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel