Un nou val de scumpiri de la 1 iulie

scumpiri
scumpiri

Ziua de 1 iulie vine cu un nou val de scumpiri. Crește prețul la gaze și la electricitate, ceea ce va afecta și industria alimentară, unde prețurile ar putea crește cu 15% până la sfârșitul anului. După trei vești rele, una bună: 1 iulie aduce și creștea salariului minin pe economie. Pe principiul una caldă, una rece creșterea salariului minin aduce și creșterea taxelor, cum ar fi punctul de amendă care reprezintă 10% din salariul minin brut. 

Prețul gazelor va fi majorat cu 8%, iar cel al energiei electrice cu 1%. "Majorarea preţului la gaze, de la data de 1 iulie 2013, se va repercuta asupra întregului lanţ alimentar" avertizează Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, potrivit Realitatea.

Producătorii nici nu au mai așteptat scumpirile la gaze și electricitate și au anunțat că primele produse care se vor scumpi sunt carnea și laptele.

"Preţul cărnii de porc ar putea creşte cu până la 15% în acest an, având în vedere trendul crescător al costurilor pe care producătorii trebuie să le suporte pentru achiziţia de furaje, dar şi schimbările legislative la nivelul Uniunii Europene, arată datele furnizate de compania Carmolimp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel