EXCLUSIV  Nou Guvern în pandemie. Turcescu (PMP): Sunteți nebuni?! S-ar putea să nu avem alegeri doi ani

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Deputatul PMP Robert Turcescu a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre situația cauzată de noul coronavirus și despre unii politicieni care încearcă să-și conserve procentele electorale.

„Trăim într-o țară în care lucrurile se blochează la nivel național de la o ninsoare. Prin urmare, nu cred că guvernul Orban sau alt guvern ar putea să facă minuni într-o pandemie mondială. E loc de mult mai bine în ceea ce se întâmplă la nivelul gestionării acestei situații. În același timp, să luăm în calcul ce spuneam mai devreme, e o țară cârpită rău de tot, mai ales în ultimii 30 de ani. Ori, într-un astfel de moment de criză majoră, pârâie din toate încheieturile", a spus Robert Turcescu pentru DC News.

Lucrurile NU funcționează când vine vorba de comunicarea publică

„La nivelul comunicării Guvern – Parlament, lucrurile funcționează. În comisia din care fac eu parte, reprezentantul guvernului a fost prezent la ședința online pe care am făcut-o. Unde există o problemă majoră este în comunicarea publică. Există un lanț de încredere care se formează într-o astfel de perioadă nenorocită între autorități și public. Lanțul acesta de încredere este bazat pe informații prompte, clare și făcute cu onestitate. Ori, noi vedem că în ultimele zile apar la suprafață declarații ale unor medici sau autorități locale în care ni se spune că lucrurile nu stau așa cum încearcă să ni le prezinte guvernul, de la nivel central. Oamenii spun că e jale în spitale, că n-au echipamente, că n-au aparatură, că apar tot felul de probleme, de la centre de carantinare, până la strângerea gunoaielor la aceste centre de carantinare. Și-atunci, se rupe acest lanț de încredere, opinia publică are impresia că guvernul ascunde gravitatea situației, încercând să cosmetizeze realitatea din țară. Acest lucru este foarte grav, într-o astfel de perioadă", a mai explicat deputatul PMP.

Unii încearcă să capitalizeze situația Covid-19

Nu simt nevoia unui guvern de uniune națională, e suficientă o solidaritate națională care ar trebui să existe inclusiv la nivelul clasei politice. Faptul că, în momentul de față, înlocuiești un ministru cu alt ministru nu face mai ușoară misiunea în teritoriu, dacă acolo primarul e de altă culoare politică decât guvernul de la nivel central. În acest moment, politica trebuie pusă în paranteză. Despre asta este vorba", a continuat Turcescu.

„Aud tot felul de neghiobi, deschizând tot felul de subiecte de genul < Discutăm despre calendarul alegerilor din toamnă, în care să fie comasate alegerile generale cu alegerile locale > . Bă, sunteți nebuni?! Vorbim despre alegeri locale comasate cu generale? Păi s-ar putea să nu avem alegeri doi ani de acum înainte. Doamne ferește, s-ar putea să fim într-o astfel de situație. Și, în contextul ăsta, în care mor oameni, pe unii îi mănâncă să discute despre alegeri locale comasate cu alegeri generale și când să aibă loc, în toamnă sau mai știu eu când?", a mai spus deputatul.

Singurul subiect despre care trebuie discutat în acest moment este sănătatea poporului român. Punct! Nu există discuții, nici politice, nici capital electoral. Am văzut sondaje de opinie, cine câștigă și cine pierde din această competiție, în competiția politică. A crescut nu știu ce partid. Bă, sunteți nebuni? Despre asta este vorba, în momentul de față, în România? Despre cine pierde sau cine câștigă procente electorale în sondajele de opinie? Eu cred că indivizii care încă mai fac politică în tonul ăsta, într-o astfel de perioadă, iertați-mi expresia, dar nu sunt sănătoși la cap", a concluzionat politicianul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel