Un nou consilier a fost numit în Ministerul Culturii

Scriitoarea Simona Sora a fost numită consilier pentru literatură al ministrului Culturii, a anunțat marți Vlad Alexandrescu, la Comisia de cultură a Camerei Deputaților. 

"Am numit-o pe Simona Sora consilier pentru literatură", a afirmat ministrul Culturii, în şedinţa comisiei.

Simona Sora a semnat cronici literare, studii, eseuri, traduceri în reviste culturale române şi străine, prefeţe şi postfeţe la diverse volume de literatură contemporană. A predat literatura română la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti. Sora a tradus volumul 'Crezul meu' de Carlos Fuentes (Editura Curtea Veche, 2005) şi se numără printre autorii antologiilor 'Tovarăşe de drum. Experienţa feminină în comunism' (Editura Polirom, 2008) şi 'Prima mea carte' (Editura ART, 2011). A publicat eseurile 'Regăsirea intimităţii' (Editura Cartea Românească, 2008) şi 'Ultima Thule. Fortăreţe dacice din Munţii Orăştiei' (Artec, Spania, 2009).

Pentru volumul 'Regăsirea intimităţii' a primit mai multe premii: Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor, Premiul pentru debut al revistei 'Observator Cultural', Premiul pentru exegeză în proza românească, oferit în cadrul 'Colocviilor romanului românesc contemporan', Alba Iulia, Premiul pentru debut al revistei 'România literară'. A fost finalistă a secţiunii de literatură în cadrul Marilor Premii Prometheus decernate de Fundaţia Anonimul. În 2012 i-a apărut prima ediţie a romanului 'Hotel Universal' (ediţia a II-a, 2013), foarte bine primit de critică şi de cititori şi nominalizat la majoritatea premiilor literare româneşti. Romanul urmează să apară în Croaţia şi în Franţa. Este doctor în filologie şi membră a Uniunii Scriitorilor din România, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel