Un nou atac al hackerilor: Ceasurile inteligente pot dezvălui parolele și PIN-urile cardurilor tale

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Conform unui studiu recent, ceasurile inteligente ar putea dezvălui parolele și PIN-urile cardurilor, facilitând accesul hackerilor la conturile bancare.

Acest lucru a fost stabilit de un studiu realizat de Universitatea Binghamton, conform căruia toate ceasurile inteligente și dispozitivele portabile sunt capabile să dezvăluie parolele sau PIN-ul cardurilor tale, potrivit unui articol publicat de Supereva.

Potrivit echipei de experți care a efectuat cercetările, pericolul vine de la senzorii de mișcare care sunt integrați în toate dispozitivele portabile, în special în brățările de fitness și în ceasurile inteligente.

Datorită acestor senzori extrem de preciși, atât de mult încât pot înregistra fiecare gest făcut de mână, orice hacker ar putea să capteze PIN-ul introdus pe ATM. 

Pentru a ajunge la această concluzie, echipa de cercetători a creat și analizat un algoritm computerizat capabil să descifreze parolele de pe aceste device-uri pe baza codurilor PIN introduse de posesori.

Faptul alarmant care a reieșit din cercetare este că algoritmul în cauză are o rată de succes de aproximativ 80%. Potrivit studiului, orice haker pentru a putea afla PIN-ul cardului dvs, folosind două metode.

Prima metodă implică trimiterea unui virus către ceasul inteligent, în timp ce de-a doua metodă implică interceptarea comunicării Bluetooth folosind un smartphone.

Experții recomandă să evitați să introduceți codul PIN folosind mâna pe care este purtat dispozitivul.

Potrivit unui alt studiu realizat de compania de IT Context, prin conexiunile radio emise de smartwatch este posibil să se capteze diverse date precum bătăile inimii, presiunea și multe altele, reușind chiar să se identifice profilul psiho-aptitudinal al purtătorului dispozitivului și să-l exploateze în diverse scopuri.

Compania de IT a obținut acest rezultat după ce a efectuat un test bazat pe o aplicație pentru Android; datorită acestei aplicații a fost posibilă scurgerea datelor tuturor smartwatch-urilor prezente pe o rază de 100 m.

Vestea a fost atât de alarmantă încât Guvernul chinez a împiedicat armata să poarte ceasuri inteligente pentru a evita scurgerile de informații privind strategiile militare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel