Un medicament cu efecte secundare asupra viselor

Steluța Indrei / 22 aug 2018 / 21:00 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Un medicament utilizat pentru boala Alzheimer are un efect secundar mai puțin obișnuit. Galantamina favorizează apariția unor vise lucide, care pot fi controlate, precizează o echipă de cercetători. 

Există unele metode pentru controlul viselor, dar puține sunt cele care au rezultate atât de evidente precum galantamina, un medicament prescris în mod obișnuit în caz de Alzheimer, relatează Huffington Post.

Galantamina, o substanță activă care luptă împotriva avansării bolii Alzheimer, ar putea, potrivit unui studiu american, să determine apariția unor vise lucide. 

Comparativ cu pacienții cărora li s-a administrat un placebo, rezultatele sunt clare: 42% dintre pacienții care au luat doze mari de galantamină au raportat în detaliu visele lucide pe care le-au avut pe perioada studiului, pe când doar 14% dintre cei care au primit o substanță anodină au avut experiențe similare. 

Cauzele exacte ale acestui efect secundar încă nu sunt cunoscute, dar autorii studiului îl pun pe seama faptului că galantamina provoacă intensificarea activității neurotransmițătorilor. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25