Un lider UDMR: Am avut un rol în ruperea USL. Trebuie să profităm

300628-sursa-foto-pe-surse.ro
300628-sursa-foto-pe-surse.ro

Un lider UDMR a declarat că în procesul de "dezmembrare a USL" a avut și UDMR "un oarecare rol". El subliniază că trebuie să profite și vede un singur drum: acorduri bilaterale România-Ungaria. 

"În procesul de dezmembrare a USL, a avut un oarecare rol şi UDMR, iar după părerea mea toată lumea este de acord că trebuie să profităm de această ocazie, deoarece cultura politică din România nu a atins acel nivel ca o largă coaliţie să guverneze fără a atinge drepturile constituţionale, drepturile minorităţilor. Ne rămâne un singur drum, pe care, dacă îl urmăm, putem avea rezultate durabile şi ireversibile, iar acest drum este încheierea de acorduri bilaterale între guvernele României şi Ungariei", afirmă preşedintele Organizaţiei Teritoriale Ciuc a UDMR şi al Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

El a adăugat că "văzând cum se raportează Curtea Constituţională la drepturile minorităţilor, nu trebuie să ne facem iluzii în domeniul actului legislativ privind aceste drepturi. Dacă se schimbă cursul politic, dacă vine un nou guvern, printr-o nouă ordonanţă o poate modifica pe cea veche şi iar ne trezim acolo de unde am pornit, adică nicăieri". Borboly mai spune că politica românească s-a jucat cu maghiarimea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel