Un lider PSD cere abrogarea OUG 13, demisia ministrului Iordache. Atac și la Dragnea

Primarul Mihai Chirica, liderul organizaţiei judeţene PSD Iaşi, a spus că solicită abrogarea OUG 13/2017 adoptată marţi seara de Guvern cu privire la modificarea Codurilor penale.

De asemenea, a cerut demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache, adăugând că îi solicită şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să corecteze greşelile comise pentru că 'are puterea şi responsabilitatea să o facă'.

'Încerc să transmit un mesaj din calitatea de lider al organizaţiei PSD Iaşi şi să propun Guvernului Grindeanu şi domnului preşedinte Liviu Dragnea următorul lucru: să abroge la fel de urgent OUG 13/2017, să propună un proiect de lege Parlamentului României ales pe 11 decembrie, să facă dezbatere publică, să consulte specialiştii, societatea civilă şi să lăsăm Parlamentul, ca entitate democratică a acestui stat să decidă', a afirmat Mihai Chirica. El a subliniat că trebuie 'să se refacă pactul social şi politic cu românii', că ţara nu are nevoie de tensiunile create în jurul actelor normative referitoare la justiţie şi că solicită demisia ministrului Florin Iordache, pe care îl consideră 'singurul vinovat' de această situaţie, scrie Agerpres.

'De aceea cer public demisia domnului ministru Florin Iordache, ministrul Justiţiei pe care îl văd singurul om responsabil de haosul pe care l-a creat în aceste zile. Avem nevoie de oameni competenţi, de oameni care să privească cu demnitate în ochii românilor', a afirmat primarul ieşean. De asemenea, el a menţionat că îi reproşează liderului PSD, Liviu Dragnea, că nu a ştiut să se înconjoare de oameni competenţi şi să ţină cont de sfaturile adecvate şi că îi solicită acestuia să corecteze greşelile comise.

'Este un om puternic, care a reuşit să se organizeze într-un mod exemplar, încât a putut să câştige aceste alegeri într-un mod profesionist. Îi reproşez că nu ştie să îşi aleagă oamenii, să pună oameni competenţi în jurul lui şi nu ştie să ţină cont de sfaturile oamenilor care contează. Îi cer să corecteze greşelile comise, are şi puterea şi responsabilitatea să o facă', a afirmat Chirica, el adăugând că nu îşi doreşte personal să conducă PSD. El a afirmat că PSD trebuie că continue guvernarea şi să pună în aplicare programul pentru care a primit votul românilor în 11 decembrie, însă în prezent 'Guvernul este aproape paralizat'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel