Un lider ALDE îi cere socoteală lui Dacian Cioloș. "Trebuie să înțeleagă"

Filiala ALDE Buzau continuă pregătirile în vederea demarării campaniei pentru alegerile parlamentare din decembrie 2016. La ședința săptămânală au fost fixate principalele obiective din alegeri legate de drepturile și libertățile cetățenești precum și de proiectele economice ale ALDE care să așeze România în rândul țărilor dezvoltate.

A fost luată în discuție de asemenea și actuala situație economică a țării în guvernarea Dacian Cioloș.

"Guvernul Ciolos trebuie sa inteleaga un lucru esential si anume acela ca nu sunt singuri in aceasta tara. In afara de ei mai sunt romanii care resimt negativ toate masurile acestui Executiv, dar mai sunt si liderii politici care nu pot asista pasiv la ce face guvernul. Un lucru trebuie subliniat de la inceput - nu i-a chemat nimeni sa vina sa reformeze Codul Fiscal, nu i-a chemat nimeni sa schimbe Romania. Guvernarea tehnocrata ar fi trebuit sa fie una de tranzitie, pana cand era instalat un nou guvern politic. Dupa cum vedem, tehnocratii, cu girul lui Klaus Iohannis si PNL, s-au intins mai mult decat le este plapuma. Libertatea de a actiona oricum isi doresc a determinat ca in Romania sa apara tot felul de propuneri care mai de care mai controversate", a zis Mihai Cristescu, liderul ALDE Buzău.

[citeste si]

Cioloș, chemat în Parlament

"Chemarea lui Ciolos in Parlament pe tema situatiei economice reala a tarii este un demers cat se poate de firesc, in conditiile in care activitatea tehnocratilor duce la aparitia unor asemenea masuri. Nu trebuie sa uitam ca, nu mai departe de anul trecut, Romania era pe un trend pozitiv din punct de vedere economic, erau indeplinite toate conditiile adoptarii unui nou Cod Fiscal. La 9 luni de la venirea acestui guvern, lucrurile sunt schimbate la 180 de grade. Codul Fiscal a fost dezbatut in Parlament, s-au purtat discutii indelungate pe acest subiect, nu a aparut peste noapte. De aceea, nu ai cum sa vii sa ciuntesti acest cod in proportie de peste 30% din articole, doar pentru ca tu, ca guvern tehnocrat, esti disperat ca nu sti ce masuri sa iei pentru a creste economia. Mai mult, in baza legala, nu mai este permisa modificarea Codului fiscal, lucru pe care acest domn Biris nu il cunoaste, desi se lauda ca are pregatirea necesara; in al doilea rand, sustinem pana la capat reducerea poverii fiscale de pe umerii celor ce realizeaza activitati comerciale. Noi nici pana astazi nu avem o strategie de guvernare a acestui Executiv, nu stim ce vrea sa faca acest guvern, care sunt prioritatile sale. Este necesara interventia lui Ciolos privind starea economiei romanesti pentru ca, nici astazi, premierul nu a dat un raspuns cu privire la propunerea de modificare a Codului Fiscal", a adăugat președintele ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel