Un județ își schimbă numele în România. Orban: Problemă secundară

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri seara la Scorniceşti, unde a participat la "Sărbătoarea Pâinii", că o eventuală schimbare a denumirii judeţului Olt "nu va ajuta pe nimeni" şi constituie "o problemă secundară".

Întrebat dacă în opinia sa schimbarea denumirii judeţului în Olt-Romanaţi ar putea determina un val de schimbări de denumiri şi în alte judeţe, în special în Ardeal, Orban a răspuns glumind că "este suficient să produci un virus".

"Te poţi aştepta, e ca sistemul de vase comunicante, ca viruşii, e suficient să produci un virus, că după aceea... Dar acum, şi dacă schimbă denumirea unui judeţ, singura problemă e să nu dea vreo denumire în limba maghiară. Că aşa, mare lucru să schimbe denumirea judeţului, Harghita vine de la munţii Harghitei, Covasna iarăşi are o denumire care are explicaţia în locul respectiv", a spus Ludovic Orban.

În aceeaşi notă de glumă, Orban a adăugat că "la olteni e posibil orice", apoi, revenind la o abordare sobră, a amintit de proiectul unui drum expres Craiova-Piteşti, proiect de investiţii aşteptat de cetăţenii din Olt de aproape 10 ani.

"Şi, oricum, ce-i trebuie chelului tichie de mărgăritar? Asta într-adevăr era problema cea mai mare în judeţul Olt, să schimbi numele! Chiar mi se pare o problemă secundară, care nu ajută pe nimeni cu nimic. Niciun locuitor al judeţului Olt nu va fi mai bogat, nu va avea un loc de muncă mai bine plătit (...), nu va ajuta pe nimeni, decât că îi spune Olt-Romanaţi. (...) Poate până la urmă se va naşte un război de secesiune, că la olteni e posibil orice. (...) Eu mă încăpăţânez să zic: aştept drumul expres Craiova-Piteşti", a conchis Orban, potrivit Agerpres.

Preşedintele PNL Olt, Ion Moisescu, a declarat că liberalii nu susţin schimbarea denumirii judeţului şi chiar vor tipări şi distribui pliante cu argumente împotriva demersului de atribuire a numelui Olt-Romanaţi.

Împotriva demersurilor de schimbare a denumirii judeţului s-a pronunţat şi deputatul PNL Gigel Ştirbu iar senatorul liberal de Olt Siminica Mirea a spus că va respecta deciziile partidului şi consideră că trebuie consultaţi şi aleşii locali liberali şi "numai cetăţenii" vor spune dacă va fi schimbată această denumire.

Consiliul Judeţean Olt a adoptat un proiect de hotărâre prin care a stabilit ca pe 15 octombrie în judeţ să se desfăşoare un referendum privind atribuirea numelui Olt-Romanaţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel