Un greu din PNL îl apără pe Diaconu și atacă ANI

vosganian2
vosganian2

Un senator liberal îl apără pe fostul său coleg de partid, candidatul independent la europarlamentare Mircea Diaconu. 

Senatorul Varujan Vosganian a scris pe blogul său că "PNL a ezitat, dat fiind ameninţările ANI că va contesta candidatura, şi, în cele din urmă, Mircea Diaconu a ieşit din PNL şi s-a hotărât să-şi caute dreptatea pe cont propriu. Pentru liberali e o mare pierdere, sper ca, într-o bună zi, Mircea Diaconu să se reîntoarcă printre noi". 

Liberalul a adăugat: "Textul de lege în baza căruia i se interzicea lui Diaconu candidatura s-a dovedit ambiguu. Unii ziceau că nu poate candida pe nicio funcţie eligibilă, alţii că poate candida pe orice altă funcţie decât aceea de membru al Parlamentului României. În cele din urmă, justiţia a decis că a doua variantă e cea corectă. Acum, însă, vine întrebarea. Dacă textul era ambiguu, de ce atunci ANI nu l-a interpretat în favoarea cetăţeanului român Mircea Diaconu? În spiritul său, legea alege întotdeauna varianta cea mai favorabilă pentru învinuiţii de orice fel. Ca să nu mai vorbim de faptul că Mircea Diaconu are circumstanţele atenuante ale biografiei sale de excepţie. Nu este un recidivist înrăit, are un comportament decent, poate fi un model de opinie şi de bună-cuviinţă pentru mulţi alţii. Şi atunci? Dacă se poate, dragă ANI, de ce să nu se poată? Cine câştigă din alungarea lui Diaconu dintre oamenii politici? Avem aşa de mulţi oameni politici de acest fel?". 

VEZI și: Încă o contestație împotriva candidaturii lui Diaconu. Ce a decis CAB 

Vosganian a conchis: "Dacă Mircea Diaconu se resemna, el nu ar mai fi putut candida. Numai tenacitatea lui şi încrederea în propria cauză l-au îndemnat să o facă. A câştigat. În acest context are şanse reale să acceadă în Parlamentul European. Şi asta e tot? Cei care au încercat să-i blocheze calea şi, deşi puteau să nu o facă, s-au străduit din răsputeri să-i ia dreptul de a candida, nu păţesc nimic? Pe ei, dacă greşesc, funcţia îi apără? Nu trebuie să ne explice şi nouă de ce, când legea putea fi interpretată în favoarea lui Diaconu, acordându-i un drept, au preferat să aleagă varianta care îl deposeda de acel drept? Pe cine apără aceste organisme şi împotriva cui?". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel