Un general român, invitat la Washington. NU se va duce la ceremonia lui Trump. Coldea, relația cu SUA

Bogdan Chirieac a comentat pentru DCNews decizia de trecere în rezervă a generalului SRI Florian Coldea. În acest context, Chirieac a făcut o dezvăluire importantă: la ceremonia de învestire a președintelui Trump a fost invitat și un general din România, de către omologii săi americani. 

”Mai interesant decât știrea propriu-zisă despre trecerea în rezervă a atotputernicului general Coldea mi se pare momentul în care iese din scenă fostul șef al SRI, a spus Bogdan Chirieac. În timp ce noua Putere rezultată din alegerile care au avut loc pe 11 decembrie merge la Washington, unde noul președinte republican Donald Trump își începe mandatul, omul americanilor, cum era considerat până nu de mult Florian Coldea, este obligat să plece în urma unui uriaș scandal de presă. În toată această perioadă, Ambasada SUA nu a schițat niciun gest în apărarea generalului Coldea. S-ar putea considera că zvonurile apărute în presă în urmă cu circa o săptămână capătă consistență. Astfel, se spunea că serviciile secrete americane nu mai colaborau din 2011 cu generalul Coldea. 

Oricum, tot din surse care nu au ținut să-și păstreze anonimatul am aflat că, în afară de politicienii invitați la ceremonia de la Washington, a mai fost trimisă o invitație, pentru un singur militar român. Este vorba despre generalul Marian Hăpău, șeful Direcției Generale de Informații a Apărării, care a fost invitat de omologii săi din America. Participarea gen. Hăpău la ceremonia de învestire a lui Trump nu se va produce, deoarece la acest nivel este necesar avizul CSAT.

Esențial, în aceste momente, pentru România, este trecerea Parteneriatului cu SUA într-o nouă etapă. Securitate, democrație, drepturile omului, independeța reală a Justiției pot fi garantate cel mai bine de către SUA. Bombele epocii Băsescu în toate domeniile trebuie dezamorsate. Împreună, politic, economic, ca parteneriat  strategic, ar trebui începută reconstrucția”, a spus Chirieac pentru DCNews.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel