Un general și un șef de serviciu secret, în coaliția lui Cumpănașu

Alexandru Cumpănașu
Alexandru Cumpănașu

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) se consideră onorată de participarea celor două personalităţi la procesul de consolidare a Planului Naţional pentru Modernizarea României în domeniul politicilor de apărare naţională şi securitate.

Prin experienţa vastă a celor doi, CNMR este pregătită acum să ofere expertiza necesară statului român şi cetăţenilor pentru apărarea suveranităţii şi unităţii statului român.

Șef al Marelui Stat Major al Armatei Române între anii 1997 – 2000, Șef al Secției Operații în cadrul Comandamentului Armatei a IV-a “Transilvania” din Cluj-Napoca în perioada 1990 – 1994, timp în care a participat la primul curs comun pentru ofițeri din cadrul NATO și fostele state membre ale Tratatului de la Varșovia – NATO Defence College din Roma, numit în 1995 în funcția de locțiitor al Șefului Direcției de Operații din Statul Major General, profesor de Studii de Securitate pentru Europa Centrală la Centrul European de Studii de Securitate “George C. Marshall” din Garmisch-Partenkirchen, Germania între anii 2000-2004, numit în 2005 în funcţia de consilier de stat la Departamentul Securității Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale, cercetător științific principal la Institutul Român de Studii Strategice din București, Generalul de armată (cu 4 stele) Constantin Degeratu se alătură Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR) în calitate de vicepreşedinte al acesteia pentru politici de apărare, scrie AID.

[citeste si]

Membru al Academiei Oamenilor de Știință, membru de onoare al Asociației “George C. Marshall” din România, membru de onoare al Asociației “Manfred Worner” din România, Generalul Degeratu este cercetător asociat la Fundația “Eurisc” și membru al Grupului internațional de lucru “Inițiative for a Renewed Transatlantic Partnership”, organizat de Institutul CSIS din SUA.

Fost director al Serviciului Român de Informaţii între anii 1997 – 2000, ambasador extraordinar și plenipotențiar, om politic, deputat PNL în legislatura 1996-2000, fost membru al PNL şi șef de departament al PNL și coordonator al Departamentelor funcționale ale Convenției Democrate Române în perioada 1993-1996, Costin Georgescu este, începând de astăzi, vicepreşedinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR) pentru securitate naţională.

În anul 2000, pentru merite deosebite în apărarea intereselor fundamentale ale statului român, ambasadorul Costin Georgescu a primit distincția Ordinul Național “Steaua României” în grad de Mare Ofițer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel