Un furnizor MONDIAL, în FALIMENT. Ce a dus la situația incredibilă

Producătorul japonez de aibaguri și unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de airbaguri şi alte dispozitive de securitate, Takata, a aintrat în faliment. 

Situația vine după pierderile imense pe care le-a înregistrat din cauza problemelor rezultate din defectele produselor sale. 

Obligaţiile de plată ale Takata depăşesc un miliard de yeni (8,026 miliarde euro/ 8,988 miliarde dolari), ceea ce face din producătorul de componente auto cel mai mare falimentar nipon până la această dată.

Preşedintele Takata, Shigehisa Takada, şi-a cerut scuze creditorilor, într-o conferinţă de presă, a solicitat "înţelegere şi sprijin" şi a afirmat că "declararea în faliment" are ca obiectiv "continuarea asigurării unei aprovizionări stabile cu produsele sale".

TK Holdings, subsidiara din Statele Unite, s-a declarat, de asemenea, în faliment, a informat Takata. 

[citeste si]

Ministrul japonez al Economiei, Comerţului şi Industriei, Hiroshige Seko, a calificat acest faliment drept "inevitabil" şi şi-a exprimat încrederea că procesul "va fi dus până la capăt fără probleme, pentru a evita confuzia şi afectarea pieţei de componente auto", conform agenţiei Kyodo.

Înfiinţată în 1933, Takata este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de airbaguri şi alte dispozitive de securitate şi, din 2008, trece printr-o serie de dificultăţi economice derivate din defectele constatate la capsula metalică unde se află sacul airbagului. Această problemă poate face ca airbagul să se desfacă cu o putere foarte mare şi să proiecteze fragmente în pasageri şi este considerată cauza a cel puţin 15 decese şi afectează autovehiculele a 19 producători auto din toată lumea.

Defecţiunea a provocat cheltuieli imense companiei, ca urmare a înlocuirii acestor dispozitive la 42 de milioane de autovehicule, dar şi sancţiunilor şi compensaţiilor pe care a fost obligată să le achite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel