Un fost partener al lui Nicușor Dan: Ești un mare egoist

Ciprian Ciucu a lăsat M10, care-l sprijinea în campania pentru Primăria București, pentru a fi viitorul viceprimar al Bucureștiului, făcând parte din echipa lui Cătălin Predoiu. Ciucu lansează o serie de acuzații dure la adresa lui Nicușor Dan.

Ciucu spune că Dan e slab pregătit și e doar un produs de marketing.

"În ultimele luni am avut ocazia să ne intersectăm și să-l cunosc nițel mai bine, cu siguranță nu este ceea ce are nevoie Bucureștiul. În primul rând pentru că nu este bine pregătit. Este SUPERFICIAL și vorbește din ceea ce aude de la alții. Este un simplu produs de marketing, creat cu bani mulți. Imaginea nu poate înlocui realitatea. Programul său pentru București este subțiere, denotă o înțelegere superficială a problemelor Bucureștiului. Am încercat să-l atrag în dezbateri pe aspecte administrative ale orașului, a refuzat de fiecare dată. El vrea să dezbată singur, să fie doar în contexte bine controlate de el, în care are doar susținători, manifestând o frică irațională de dezbatere. Supriză, viața reală este mai complicată de atât. Anul acesta s-a comportat precum Sorin Oprescu acum patru ani. Îmi poate demonstra contrariul dacă acceptă o dezbatere sau măcar o simplă discuție pe prioritățile de dezvoltare ale Bucureștiului. Este SLAB PREGĂTIT și profesional (evident, nu mă refer la matematică ci la administrație publică!) și mental.

Principalul meu reproș, încă de pe vremea în care vizam un proiect politic comun (nu voi ascunde acestă realitate), este firea sa foarte egoistă. Nu a dat nicio șansă dialogului cu alte forțe politice noi care aveau oameni competenți și care au încercat să se afirme în precampania electorală. A preferat să culeagă singur nemulțumirea din Bucureștiul adus într-o stare deplorabilă de mandatele iresponsabile ale lui Sorin Oprescu. A respins orice colaborare, mereu egoist, doar cu obiectivul lui de a fi primar. Sunt mulți care știu acest lucru.

Un astfel de primar (nu că ar avea vreo șansă) mi-l pot imagina doar închis în propriul birou cu zilele, fără a fi în stare să colaboreze și să deblocheze proiectele Bucureștiului.

Proiectul său este foarte LIMITAT, doar Primăria Generală. Nu se concentrează pe Consiliul General, nu se concentrează pe primăriile de sector, conduce un partid local, un partid care nu va avea nicio posibilitate de a-i susține proiectele în Guvern. Bucureștiul nu se poate dezvolta cu un primar singuratic, fără posibilitatea de a-și impune proiectele în fața Guvernului, de care depinde în chestiuni esențiale: Metrorex, RADET/ELCEN, Șoseaua de Centură și altele. Dacă, prin absurd, ar ajunge în fruntea orașului va fi singur și tot ce va putea să facă e să nu facă nimic. Adică să mențină orașul în starea deplorabilă de acum, realist vorbind.

Și ce este cu prostia asta cum că nu este politician? Mesajul său este cel mai politicianist dintre toate. Cum tu, șef de partid, candidat cu a treia șansă în București, vii și spui că nu ești politician? Dacă faci politică, ești politician. Dacă susții democrația ești pentru pluripartitism. Nu există democrație reprezentativă fără partide. E la mintea unui elev din ciclul secundar, ești politican. Dacă te prezinți ca un om sincer, asumă-ți această simplă realitate, nu mai minți oamenii cu facebook-ul, politicianist, arată tu că politica poate fi și o artă onorabilă. Dar pentru asta nu trebuie să minți, să manipulezi. E prima condiție.

Revenind la chestiunea cu finanțarea transparentă a campaniei electorale... Cu toții am identificat corect sursa majoră a corupției din sistemul politic, finanțarea netransparentă, de multe ori din bani negri, a campaniilor electorale. Când te prezinți drept candidat integru și vorbești despre anticorupție ai datoria să le prezinți alegătorilor tăi finanțatorii. Datoria asta o au toate partidele.", e mesajul lui Ciucu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel