Un Ferrari ars în timpul unei curse din anii 1960 a fost vândut pentru două milioane de dolari

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Un Ferrari ars în anii 1960 a fost vândut cu două milioane de dolari.

O mașină de curse Ferrari veche și arsă a fost vândută la o licitație în SUA pentru aproape 2 milioane de dolari (1,5 milioane de lire sterline). Mașina a luat foc în timpul unei curse în anii 1960 și a rămas neatinsă timp de decenii.

A fost condusă de Franco Cortese, primul pilot de curse al Ferrari. Experții spun că noul cumpărător ar putea să o restaureze pentru a putea concura din nou. Mașina din 1954 este un 500 Mondial Spider Series I - unul dintre cele 13 exemplare produse vreodată, cu o caroserie realizată de designerul Pinin Farina.

În 1954, Cortese a condus Mondialul la un loc 14 la Mille Miglia, o cursă de 1.000 de mile (1.600 km) prin Italia. De-a lungul anilor, Mondialul s-a ciocnit de mai multe ori și a suferit daune provocate de foc, conform BBC.

Cumpărată în 1978 și lăsată așa

În 1978, a fost cumpărată de un colecționar american care a păstrat-o în starea ei deteriorată. În 2004, mașina a fost descoperită - alături de alte 19 Ferrari - când un uragan a suflat acoperișul unei construcții unde erau depozitate în Florida.

RM Sotheby’s, casa de licitații, spune că vehiculul va necesita “o restaurare completă pentru a readuce mașina în starea ei de glorie”, dar procesul promite să fie “foarte satisfăcător”.

Mai multe despre Ferrari

Ferrari este o companie italiană care produce mașini sportive din 1947, dar își are originile în 1929, când Enzo Ferrari a fondat echipa de curse Scuderia Ferrari. Enzo Ferrari a fost un pilot de curse și un antreprenor care a început să furnizeze mașini de curse pentru Alfa Romeo.

De-a lungul anilor, Ferrari a devenit una dintre cele mai renumite și de succes mărci din lumea automobilistică, atât pe pistă, cât și pe șosea. Ferrari a câștigat 16 titluri mondiale de constructori și 15 titluri mondiale de piloți în Formula 1, precum și numeroase victorii în alte categorii, cum ar fi Le Mans, Daytona și Mille Miglia. Mașinile Ferrari sunt apreciate pentru designul lor elegant, performanțele lor impresionante și exclusivitatea lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel