Un europarlamentar PNL, critici la adresa bugetului pe 2016

Europarlamentarul PNL, Theodor Stolojan, a identificat partea negativă a proiecției bugetare pentru 2016 prezentată de ministerul de Finanțe.

Întrebat, marți, la RFI, dacă este mulțumit de proiectul bugetului pentru 2016, eurodeputatul Theodor Stolojan a precizat: "Da și nu. Guvernul Cioloş îşi asumă întreaga responsabilitate pentru proiectul de buget pe care-l prezintă Parlamentului, deoarece că el nu poate invoca faptul că un Guvern precedent a luat o serie de măsuri care ar putea să fie bune sau rele pentru economia românească.

Partea pozitivă a acestui proiect de buget este faptul că menţine măsurile de relaxare fiscală reducerea cotei de TVA la 20%, reducerea impozitului pe dividende ca și alte măsuri de relaxare fiscală. Ar fi fost absolut incredibil, după ce România a anunțat investitorii asupra unui regim fiscal, să vină acum și să spună că s-a râzgândit.

Partea negativă: iată, facem un proiect de buget din nou fără să ştim care este regimul redevenţelor pentru tot ce înseamnă extracţia de resurse naturale în România, în special ţiţei şi gaze naturale. Ori aici considerăm că sectorul energetic este unul strategic pentru România și este incredibil că în câțiva ani, în 2014 a expirat și interdicția de a modifica redevențele cu Petrom, iată intrăm în 2016 și România nu are clarificat un element esențial de care depind investițiile în acest sector strategic. Pe partea de cheltuieli, din păcate, situația este mult mai complicată. Avem un haos total în sistemul de salarizare în sectorul public", a declarat Theodor Stolojan, criticând, totodată, faptul că nu avem în 2016 acea lege coerentă a sistemului de salarizare în sistemul public, dar avem "fel de fel de măsuri luate pe picior".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel