Un deputat liberal, supărat pe PNL: Abordare sinucigașă

Deputatul liberal Theodor Paleologu consideră că alegerile pentru Primăria Capitalei sunt tratate "într-o manieră total neserioasă și chiar sinucigașă", PNL luând în calcul doar candidații care și-au anunțat intenția de a intra în cursa electorală.

"La Cluj e foarte bine că e candidat Emil Boc, e un bun primar, care merită să fie reales. În alte locuri n-am aceeași părere, bineînțeles. Mi se pare că la București abordăm alegerile locale într-o manieră total neserioasă și chiar sinucigașă. (...) Candidații (PNL — n.r.) nu înțeleg pe ce criterii au fost desemnați și am impresia că sondajul care s-a făcut i-a luat în calcul numai pe amatori, numai pe cei care și-au anunțat intenția de a candida. Or, un sondaj serios pentru așa ceva trebuie să includă și persoane care nu și-au manifestat dorința asta, din motive legitime. Adică nu putem să avem un candidat numai pentru că ceilalți sunt mai proști, mă rog, nu toți, dar într-adevăr cu Petre Roman ne-am fi făcut de râs, dar nu acesta este un motiv pentru a susține pe cineva care e la 4% în sondaje. Eu am toată simpatia pentru Cristian Bușoi ca persoană, dar aici vorbim totuși de lucruri serioase, de alegerile pentru primarul general al Bucureștiului. E caraghios să pui în sondaj Petre Roman, Costică Canacheu, Cristian Bușoi și Ludovic Orban. Resursa umană a PNL se reduce numai la ei?", a declarat Paleologu luni, la RFI.

Potrivit deputatului, abordarea PNL este din principiu una greșită, iar "dacă domnul Predoiu nu schimbă acest lucru se sinucide și el politic".

Paleologu a opinat, totodată, că PNL ar trebui "să-și pună cenușă în cap" și pentru faptul că l-a susținut la Primăria Capitalei pe Sorin Oprescu.

"În primul rând, PNL-ul trebuie să-și pună cenușă în cap pentru că l-a susținut pe Oprescu. Nu a fost candidatul fostului PNL? Deci jumătate din PNL trebuie să-și pună cenușă în cap pentru că l-a susținut. De asemenea, numirile de primari interimari de după suspendarea lui Oprescu sunt lamentabile, este o bătaie de joc la adresa bucureștenilor. Asta arată că, în 2012, partidele și acum vorbesc de ale noastre — PNL si PDL au făcut liste pentru Consiliul General din care nu se poate alege o personalitate cât de cât plauzibilă. E foarte grav lucrul ăsta. Iarăși, PNL nu-și face autocritică pentru acest lucru, nu promite că va considera cu seriozitate lista consilierilor generali. Probabil vom asista la perpetuarea acelorași practici pur și simplu sfidătoare la adresa cetățenilor Bucureștiului", a mai spus Paleologu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel