Un covrig cu mac, cauza unui test pozitiv la opiacee

covrig
covrig

O tânără americană a fost testată pozitiv la opiacee chiar în ziua în care a mers la maternitate pentru a naște. A declarat că nu a consumat niciun drog, doar a mâncat de dimineață un covrig cu mac. Cu toate acestea, proaspăta mămică a trebuit să aștepte 5 zile înainte de a-și putea lua fiica în brațe. 

Tânăra Elizabeth Eden, din Maryland (SUA), a aflat cu stupoare chiar în timpul travaliului că testul la opiacee a ieșit pozitiv. Femeia i-a asigurat pe medici că nu a consumat niciun drog, doar că mâncase un covrig cu mac în dimineaț respectivă. Ar putea părea o scuză ridicolă, dar este aceasta este realitatea pură. Majoritatea opiaceelor - opiu, heroină, morfină - sunt extrase din semințe de mac. Consumate cu puțin timp înaintea unui test de droguri, semințele de mac pot conduce la rezultate pozitive. 

Femeia a solicitat repetarea testului, dar cererea i-a fost refuzată, cazul său fiind raportat către autoritățile statale. Un asistent social a preluat cazul pentru a observa comportamentul acesteia. Fiica sa, abia născută, a rămas 5 zile la spital, departe de mama sa. O experiență extrem de traumatizantă pentru tânăra mamă. 

Nu este singurul caz de acest gen

Chiar dacă un astfel de caz este rar, nu este singurul. „Este greu de spus exact câte semințe de mac trebuie să mănânci pentru a avea un rezultat pozitiv la opiacee, deoarece concentrația de opiu din semințele de mac poate varia considerabil”, a declarat, pentru LiveScience, dr. Lewis Nelson, șeful catedrei de medicină de urgență de la Universitatea din New Jersey. 

Nivelul de la care rezultatele sunt pozitive variază de asemenea de la un centru de testare la altul.

În orice caz, persoanele care urmează să facă un astfel de test sunt sfătuite de medici să evite consumul semințelor de mac în dimineața respectivă. 

Din cauza concentrației de opiu, alimentele care conțin semințe de mac au făcut obiectul unei avertizări la nivel european. Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară semnalează faptului că persoanele, în special copiii, care consumă alimente care conţin seminţe de mac pot avea probleme de sănătate din cauza opiumului care se pot găsi în acestea. În cazul depășirii concentrației admise, principalele efecte secundare sunt somnolența și dificultățile respiratorii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel