Un chirurg din Timișoara a uitat o SPATULĂ în abdomenul unei paciente. A fost descoperită abia după 4 ani

Un chirurg din Timișoara a uitat o SPATULĂ în abdomenul unei paciente. A fost descoperită abia după 4 ani / Foto: Pixabay, de Sasin Tipchai
Un chirurg din Timișoara a uitat o SPATULĂ în abdomenul unei paciente. A fost descoperită abia după 4 ani / Foto: Pixabay, de Sasin Tipchai

Un chirurg din Timișoara a uitat o spatulă în abdomenul unei paciente, în timpul unei intervenții.

Un chirurg din Timișoara a uitat o spatulă în abdomenul unei femei, în timpul unei intervenții. Acum, la 15 ani distanță de la operație, medicul este obligat să plătească daune pacientei, scrie Realitatea.net.

Totul s-a întâmplat în 2007, atunci când femeia din Oraviţa a fost supusă unei operaţii de histerectomie la Spitalul Municipal Timişoara. După externare, pacienta s-a plâns mult timp de dureri abdominale. A făcut numeroase investigaţii medicale pentru a afla care este cauza durerii. În perioada 2007-2011, femeii i-au fost făcute inclusiv radiografii abdominale, cu ocazia cărora nu s-a descoperit niciun corp străin în corp.

Cum a fost descoperită spatula uitată de chirurg

Abia în octombrie 2011, la patru ani de la operaţia de histerectomie, pacienta a ajuns la Spitalul Judeţean Reşiţa, existând suspiciunea că durerile abdominale ale femeii sunt cauza unei eventraţii. Un medic chirurg de la acel spital a descoperit atunci în corpul pacientei o spatulă de 20 de centimetri.

Când a aflat faptul că a trăit patru ani de zile cu o spatulă în abdomen, punându-și astfel viața în pericol, femeia a dat în judecată Spitalul Municipal Timişoara, dar și pe medicul care a operat-o, cerând daune morale.

Medicul şi spitalul au fost obligaţi să îi achite daune morale de 50.000 de lei. Spitalul Municipal a plătit daunele, dar apoi s-a adresat în instanță cerând ca chirurgul să returneze suma. Acum, Curtea de Apel Timişoara, printr-o sentinţă definitivă, l-a obligat pe medic, care acum este pensionar, să dea spitalului suma de 52.000 de lei.

O doctoriță a tăiat piciorul GREȘIT al unui pacient. A fost doar amendată și operează în continuare

Caz șocant în Austria. O doctoriță a tăiat piciorul greșit al unui pacient. Un tribunal l-a amendat pe chirurg pentru această greșeală, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al tribunalului din orașul Linz, din nordul orașului, scrie The Citizen.

În timp ce inculpata în vârstă de 43 de ani a spus că acțiunile sale s-au datorat unei „erori umane”, judecătorul a găsit-o vinovată de neglijență gravă și a amendat-o cu 2.700 de euro (3.060 de dolari), a spus purtătorul de cuvânt. Chirurgul marcase piciorul greșit al pacientului în vârstă de 82 de ani pentru amputare înainte de operație. Totul s-a petrecut în luna mai, în orașul central Freistadt. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel