Un bărbat a fost înghițit de o balenă. Cum a scăpat

Foto: Andrea Holien - Pexels
Foto: Andrea Holien - Pexels

Un american care căuta homar a fost înghițit de o balenă cu cocoașă

Americanul Michael Packard, scafandru profesionist, obișnuia să se scufunde pe fundul oceanului pentru a pescui homar. La un moment dat, a fost prins în lanţul alimentar al unei balene cu cocoașă și a remarcat că a fost înghiţit complet de mamiferul uriaș.

Michael Packard este scafandru profesionist şi realizează adesea scufundări în ocean pentru a pescui homar. Însă, de această dată, bărbatul a trăit un eveniment neașteptat. 

În timp ce se afla pe fundul nisipos al oceanului căutând homari, americanul a fost absorbit de uriaşul mamifer, fiind înghiţit complet de acesta.

”Dintr-o dată, am simţit cum mă trage ceva şi am văzut deodată totul complet negru”, rememorează Packard, după ce a fost externat din spitalul Cape Cod. La scurt timp, bărbatul şi-a dat seama că balena l-a înghiţit.

Pentru a se elibera, a început să se zbată pentru a-i transmite animalului că ceva nu este în regulă. Stânjenită de mişcările bărbatului îmbrăcat în costum de scafandru, balena l-a scos afară, la suprafaţa oceanului.

Incidentele în care balenele cu cocoaşă înghit oameni sunt rare. Esofagul acestei specii de balenă este mult prea mic pentru a înghiţi un om, dar în situaţii extraordinare când acest fapt se întâmplă, acestea sunt incomodate şi îi elimină pe gură la suprafaţa apei, relatează Mediafax.

Mai multe balene ce măsoară chiar și 24 de metri lungime au fost surpinse de drone în largul Spaniei

Mai multe drone au surprins balenele cu înotătoare în timp ce se întorceau pentru a se ospăta cu crustacee pe coasta spaniolă. Balena cu înotătoare obişnuită trăieşte în oceanele din întreaga lume, inclusiv Oceanul Arctic, Atlantic şi Marea Mediterană. Aceste mamifere migrează sezonier din diferite mări pentru a se hrăni şi a se reproduce. Gaţioasele mamifere marine, a doua cea mai mare specie de balene din lume, cu o lungime de până la 24 de metri, au fost înregistrate în 700 de ore de film de către Asociaţia EDMAKTUB, o organizaţie ştiinţifică ce studiază mişcările şi comportamentul aceste balene.

În ultimii şapte ani, asociaţia a înregistrat balenele cu înotătoare obişnuite venind să se hrănească la o distanţă de până la şase mile de coastă la sud de Barcelona şi Tarragona, în regiunea Catalonia din nord-estul Spaniei. Unele dintre balene se întorc pe aceeaşi porţiune de coastă pentru a se hrăni.

"Din peste 132 de balene observate, 10% au fost văzute în anii anteriori, a declarat Eduard Degollada, preşedintele asociaţiei EDMAKTUB, care a mai precizat că fiecare animal ar putea fi identificat cu ajutorul unor însemne distinctive pe cap.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel