Un bărbat a fost concediat pentru că petrecea până la 6 ore pe zi la toaletă

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Un angajat din China a fost concediat pentru că făcea pauze de toaletă de până la șase ore pe zi, motivând că are o problemă medicală

Angajatul, identificat doar după numele de familie Wang, a suferit în trecut o intervenție chirurgicală pentru o problemă anorectală, dar încă mai simțea dureri, potrivit celor declarate chiar de el pentru Business Insider.

Astfel, din cauza durerilor insuportabile, încă din iulie 2015, Wang a început să petreacă zilnic între trei și șase ore în toaleta de la locul de muncă. În înregistrările companiei, în special din perioada 7 septembrie - 17 septembrie 2015, se poate observa cum Wang a vizitat toaleta de 22 de ori, ceea ce însemna între două și trei vizite în fiecare zi lucrătoare. Fiecare pauză de mers la baie varia între 47 și 196 de minute, adică peste 3 ore, conform înregistrărilor provenind de la firma nemenționată din orașul nordic Tianjin.

Ulterior, în septembrie 2015, Wang a fost concediat, iar angajatorul a invocat prevederi din regulamentul de ordine interioară. O lună mai târziu după ce şi-a pierdut locul de muncă, Wang s-a adresat instanței pentru a-și recăpăta poziția, iar cele două părți au început un proces judiciar îndelungat pentru rezolvarea litigiului de muncă. Cazul a ajuns în cele din urmă la Curtea Superioară din Tianjin, care a decis că perioadele petrecute de Wang în toaletă nu erau în limitele „nevoilor fiziologice rezonabile și normale”. Wang nu și-a recăpătat locul de muncă în urma acestei decizii.

Potrivit unui raport al South China Morning Post, unele companii din China au fost criticate pentru măsuri restrictive referitoare la pauzele de toaletă. În 2021, o companie de tehnologie din sudul Chinei a stârnit indignarea angajaților prin amenzile aplicate celor care foloseau toaleta de mai mult de o dată pe zi, conform SCMP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel