Un academician dă de pământ cu Cioloș: ”E omul lui Băsescu”

Academicianul Eugen Mihăescu scrie, într-un editorial intitulat ”Mascarada macabră”, despre guvernul ”apolitic” al premierului desemnat Dacian Cioloș. Academicianul consideră că adevăratul sforar din spatele executivului tehnocrat este Traian Băsescu. Fostul președinte, continuă Mihăescu, se pregătește acum, alături de oamenii ce vor primi portofolii în noul guvern, ”ofițeri tehnocrați”, ”să joace tontoroiul pe noi”.

Scriitorul Eugen Mihăescu descrie tot ce se întâmplă în aceste zile, în care se fac și se desfac liste cu noii miniștri. El vorbește despre interesele multinaționalelor, manipulare și vinovății. Pentru că, mai presus de orice, crede academicianul Eugen Mihăescu, tinerii trebuie să iasă din nou în stradă și să afle ce s-a întâmplat cu adevărat în noaptea de 30 octombrie la ”Colectiv” şi cine sunt vinovații adevărați.

”Te umflă râsul când îi vezi pe 'analiştii' politici sau pe chibiţi vorbind de 'dreapta' care se pregăteşte să revină la putere îndepărtând 'stânga'. Care stângă şi care dreaptă? Două clanuri de hoţi care nu vor să lase ciolanul din mână! Cred că Băsescu şi ciracii lui pedelişti vopsiţi liberali au făcut bătături bătând pasul pe loc aşteptând să revină la butoane. Alţii spun că în România se află în plină desfăşurare un război geopolitic: Germania şi Franţa vor să pună gheara pe ţară luându-i faţa Unchiului Sam! Nu e însă un război între Europa şi America. E un episod al războiului dintre societăţile multinaţionale şi popoare”, scrie Eugen Mihăescu în cotidianul.ro.

[citeste si]

”Nici nu mă interesează dacă Dacian Cioloş este nepotul lui Virgil Ardelean zis 'Vulpea' şi nu are importanţă dacă nevastă-sa, franţuzoaica, fata nu ştiu cui, este nepoata fostului ministru de Externe şi comisar desemnat de Franţa în Comisia Europeană Michel Barnier. Grav e că domnul Cioloş, OMUL LUI BĂSESCU, nu este un tehnocrat, ci un birocrat trimis de Înalta Poartă ca să ne ia şi băşica din fereastra bordeiului!”, continuă academicianul.

Cunoscut pentru atitudinea sa naționalistă, Eugen Mihăescu a declarat deschis că este un naționalist. El a fost una dintre vocile care s-au solidarizat chiar la Belgrad cu suferinţa civililor sârbi bombardaţi de NATO. Graficianul și scriitorul a atacat dur legea anti-legionară, fiind, de asemenea, apărătorul instalării unei plăci comemorative pe clădirea în care a locuit Nichifor Crainic, și a bustului lui Mircea Vulcănescu din piața Sfântul Ștefan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel