Ultimele rezultate sportive pe 2018 - weekend de foc pentru români

Sinteza știrilor din sport de duminică 30 decembrie 2018.

* Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu va începe sezonul 2019 la Brisbane (Australia), turneu WTA dotat cu premii totale de un milion de dolari, unde va juca în prima rundă contra ucrainencei Lesia Ţurenko.Buzărnescu (30 ani, 24 WTA) a câştigat ambele partide jucate până acum cu Ţurenko (29 ani, 27 WTA), în 2018, la Hobart, în semifinale, cu 6-2, 6-2, şi la Doha, în primul tur, cu 7-5, 6-4.

* Tenismanul român Marius Copil îl va înfrunta pe ungurul Marton Fucsovics în primul său meci din sezonul 2019, programat în runda inaugurală a turneului ATP de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 1.313.215 dolari, potrivit site-ului ATP.Copil (28 ani, 60 ATP) l-a învins pe Fucsovics (26 ani, 36 ATP) în 2016, în sferturi la Budapesta (challenger), cu 7-5, 6-3, după ce maghiarul câştigase în 2013 la Segovia (Spania), cu 6-4, 6-4, în optimi.Marius Copil va face pereche la dublu cu Horia Tecău, cei doi urmând să joace în prima rundă cu favoriţii numărul trei, croatul Nikola Mektic şi austriacul Alexander Peya. 

* Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, duminică, în optimile de finală ale turneului WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 750.000 de dolari, după ce a trecut de poloneza Magda Linette, cu 6-3, 6-3.Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 7.238 dolari şi 30 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe Pauline Parmentier (Franţa).

* Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a fost învinsă fără drept de apel de rusoaica Anastasia Pavliucenkova, cu 6-0, 6-1, duminică, în prima rundă a turneului WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 750.000 de dolari.Pavliucenkova (27 ani, 42 WTA), cap de serie numărul opt, a obţinut victoria după 54 de minute de joc, în care Ana Bogdan (26 ani, 76 WTA) a făcut doar 11 puncte pe serviciul propriu din cele 30.Bogdan va primi 4.698 dolari şi un punct WTA.

* Perechea formată din jucătoarea română de tenis Irina Maria Bara şi Oksana Kalaşinkova (Georgia) s-a calificat, duminică, în sferturile de finală ale probei de dublu la turneul WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 750.000 de dolari, după 6-3, 6-1 cu cuplul Danka Kovinic (Muntenegru)/Iana Sizikova (Rusia).Bara şi Kalaşnikova au obţinut victoria în doar 63 de minute şi vor juca în sferturi contra învingătoarelor din meciul care opune favoritele numărul doi, chinezoaicele Shuai Peng/Zhaoxuan Yang, şi cuplul Georgina Garcia Perez (Spania)/Veronika Kudermetova (Rusia). Bara şi partenera sa şi-a asigurat un cec de 3.852 dolari şi 60 de puncte WTA la dublu.

* Tot la dublu, Irina Begu va face cuplu cu chinezoaica Saisai Zheng, urmând să joace contra perechii chineze Yafan Wang/Shuai Zhang, iar Sorana Cîrstea şi letona Jelena Ostaopenko vor da replica perechii Ying-Ying Duan (China)/Renata Voracova (Cehia). Pe tabloul principal la Shenzhen se mai află româncele Irina Begu şi Monica Niculescu. Begu o va înfrunta în primul tur pe rusoaica Veronika Kudermetova (venită din calificări), iar Niculescu, venită şi ea din faza preliminară, o va înfrunta pe letona Jelena Ostapenko, a patra favorită.

* Naţionala de handbal masculin a României a fost învinsă de formaţia Poloniei cu 6-5 la aruncările de la 7 metri, în finala turneul 4 Nations Cup de la Opole (Polonia), după ce scorul a fost egal, 24-24 (9-10), la finalul celor 60 de minute.Extremele Gabriel Bujor şi Nicuşor Negru au fost cei mai buni marcatori ai echipei României

* SCM Râmnicu Vâlcea a câştigat, sâmbătă, ediţia a 10-a a Turneului Memorial Constantin Tită la handbal feminin, găzduit de Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea.Echipa gazdă a câştigat toate cele trei partide jucate în competiţie, ultima cu 25-24 în faţa echipei Corona Braşov.În celălalt meci de sâmbătă, CSM Slatina a trecut de Gloria Buzău cu 26-22.În clasamentul final, SCM Râmnicu Vâlcea a ocupat primul loc, cu 6 puncte, urmată de CSM Slatina, 4 puncte, Corona Braşov, 2 puncte, Gloria Buzău, 0 puncte

* Napoli a învins-o pe Bologna cu 3-2, pe San Paolo, într-o partidă din etapa a 19-a a campionatului de fotbal al Italiei, după ce oaspeţii au egalat de două ori.AC Milan a câştigat cu 2-1 în meciul cu SPAL Ferrara, pe San Siro. Lazio a remizat acasă cu Torino, 1-1. Ambele formaţii au terminat în zece oameni, Adam Marusic (86) fiind eliminat de la romani, iar Soualiho Meite (90) de la torinezi. Fundaşul român Ştefan Radu a evoluat 57 de minute la Lazio.Genoa şi Fiorentina au terminat nedecis, 0-0, în poarta echipei genoveze aflându-se tânărul portar român Ionuţ Andrei Radu.

* Atacantul englez Harry Kane (Tottenham Hotspur) şi selecţionerul Gareth Southgate au fost decoraţi de regina Elisabeta a II-a a Angliei, cu ocazia tradiţionalelor distincţii regale de Anul Nou, informează cotidianul L'Equipe.Căpitanul echipei Tottenham şi al naţionalei de fotbal a Angliei, cel mai bun marcator al Cupei Mondiale din 2018, a fost decorat de regina Elisabeta cu 'Ordinul Imperiului britanic', în timp ce selecţionerul Gareth Southgate a primit titlul de 'Ofiţer al Imperiului britanic' după ce a condus echipa Angliei până în semifinalele Mondialului din Rusia.

Citește și:

Buzărnescu și-a aflat rivala de la Brisbane

Halep, clasament WTA. Diferență de puncte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel