Ulker își mută activele în Marea Britanie

fetita.biscuiti
fetita.biscuiti

Grupul turc Yildiz Holding, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat că vânzarea unei participaţii de 400 milioane de dolari la producătorul de biscuiţi Ulker către compania sa holding Pladis din Marea Britanie a fost o decizie de afaceri şi nu a fost motivată de politica internă, transmite Reuters. 

Vineri, Yildiz a raportat vânzarea unei participaţii de 21% din Ulker către Pladis, pentru a transfera operaţiunile sale din domeniul biscuiţilor, ciocolatei şi dulciurilor la Pladis, care ar urma să fie listată la Bursa de la Londra. 

Luni, Yildiz a respins cu fermitate orice afirmaţie că tranzacţia ar fi fost efectuată din cauza lipsei de încredere în economia Turciei. Anul acesta, lira turcească s-a depreciat cu 17%, pe fondul temerilor investitorilor privind efectele negative asupra loviturii de stat din iulie. 

Recent, acţiunile mai multor companii, inclusiv Ulker, au înregistrat scăderi pe fondul îngrijorărilor că Yildiz Holding ar putea fi vizat de autorităţile turce pentru legături cu clericul musulman Fethullah Gulen, notează Agepres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel