Uleiul de scorțișoară, antibiotic natural. Vezi în ce infecții este util

Steluța Indrei / 13 iul 2018 / 10:38 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Uleiul de scorţişoară ar putea rezolva problema infecţiilor care au devenit din ce în ce mai rezistente la antibiotice, conform unui studiu condus la o universitate din Australia, potrivit Agerpres.

Doctor Sanjida Halim Topa de la Universitatea Tehnologică Swinburne a descoperit că aldehida cinamică, un compus chimic care se regăseşte în uleiul de scorţişoară, elementul responsabil de gustul unic al acesteia, a inhibat dezvoltarea biofilmului bacterian, care poate cauza infecţii persistente şi poate rezista chiar şi în faţa celor mai eficiente antibiotice.

Uleiul de scorțișoară, remediu natural cu efect antibiotic

Conform specialistei în microbiologie, se evidenţiază o nevoie stringentă pentru conceperea unor alternative la antibiotice în vederea tratării superbacteriilor a căror dezvoltare este favorizată prin producerea de biofilm.

„Când bacteria produce biofilm este mai predispusă la dezvoltarea rezistenţei la antibiotice, prin urmare nu căutăm să omorâm bacteria, deoarece acest lucru o poate face mai agresivă, ci încercăm doar să îi perturbăm activitatea”, a explicat Topa, vineri, pentru agenția Xinhua.

„Atunci când copiii se joacă şi fac multă dezordine nu le putem spune să nu se joace, însă ceea ce putem face este să implementăm anumite reguli pentru a le controla comportamentul. Ceea ce facem cu scorţişoara este într-un fel similar”, a adăugat cercetătoarea.

Deşi scorţişoara nu este utilizată pe scară largă în industria farmaceutică, Topa este de părere că aceasta poate avea o largă aplicabilitate în cazul multor tipuri de infecţii dermatologice. Sanjida Halim Topa a precizat, însă, că este nevoie de efectuarea unor teste clinice în acest sens.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25