Uleiul de rozmarin promovează creșterea firelor de păr. Folosește-l dacă vrei să ai o podoabă capilară sănătoasă

Uleiul de rozmarin promovează creșterea firelor de păr. Folosește-l dacă vrei să ai o podoabă capilară sănătoasă. Sursa foto: freepik.com
Uleiul de rozmarin promovează creșterea firelor de păr. Folosește-l dacă vrei să ai o podoabă capilară sănătoasă. Sursa foto: freepik.com

Uleiul de rozmarin poate promova sănătatea podoabei capilare și poate preveni căderea firelor de păr. Dar, dacă este consumat în exces, acest ulei poate provoca efecte secundare.

Rozmarinul este o plantă medicinală și culinară. Această plantă perenă lemnoasă crește în regiunea mediteraneană, unde a fost folosită, de secole, ca hrană și medicament.

Cu siguranță ai auzit despre proprietățile miraculoase ale rozmarinului. În special, uleiul esențial de rozmarin are un efect benefic asupra podoabei capilare, promovând creșterea firelor de păr.

Lintea are zeci de beneficii neprețuite: iată cinci motive să o consumi

Uleiul esențial de rozmarin are proprietăți antiinflamatorii, întărește și stimulează activitatea sistemului nervos, îmbunătățește circulația sângelui.

La fel ca și uleiul esențial de mentă, și uleiul esențial de rozmarin stimulează circulația sângelui.  

Pe lângă stimularea creșterii părului, uleiul esențial de rozmarin este folosit pentru a preveni albirea prematură a firelor de păr. De asemenea, elimină mătreața și vindecă scalpul uscat.

Mergi pe jos și bucură-te de rezultate: șapte motive să faci 10.000 de pași în fiecare zi

Conform unor dovezi științifice, rozmarinul poate aduce beneficii țesutului nervos. Acidul carnosic, ingredientul activ din plantă, vindecă țesuturile și terminațiile nervoase. Această capacitate de a vindeca terminațiile nervoase poate întineri nervii din scalp, care, la rândul lor, pot reface părul.

 

Poate rozmarinul să stimuleze creșterea părului?

Un studiu asupra extractului de frunze de rozmarin, a constatat că acesta stimulează creșterea părului. 

Yoga cultivă rezistența la stres și te ajută să te relaxezi. Cinci motive să o practici zilnic

Două studii clinice separate, una din 2010 și una din 2011, confirmă potențialul rozmarinului privind stimularea creșterii părului. Primul studiu a analizat mai multe persoane cu alopecie care au folosit uleiuri esențiale. Un astfel de ulei esențial a fost rozmarinul.

Cum se folosește uleiul de rozmarin pentru căderea părului?

Iată câteva modalități de a utiliza uleiul esențial de rozmarin ca tratament de reparare și îngroșare a părului.  

Metoda 1. Amestecă aproximativ 5 picături de ulei esențial de rozmarin cu o linguriță de ulei de jojoba sau ulei  de cocos. Aplică amestecul pe scalp ul umed cu mișcări circulare. Poți face aste după duș. Nu este necesar să-ți clătești părul după aplicarea uleiului. 

Metoda 2. Amestecă ulei esențial de rozmarin cu șampon. Ai grijă să nu adaugi prea mult ulei. Pune aproximativ cinci picături de ulei de rozmarin la 30 grame de șampon. După aceea, utilizează șamponul ca de obicei. De asemenea, poți adăuga 2-3 picături de ulei de rozmarin și în balsamul de păr.

Fructele de aronia, beneficii nenumărate pentru sănătate. Țin bolile tiroidiene la distanță și purifică organismul

Evită să introduci  uleiuri esențiale în ochi. În caz de contact, clătește ochii rapid cu apă rece. De asemenea, ai grijă să nu pui prea mult ulei pe scalp. Se știe că uleiul esențial de rozmarin irită pielea. Acest lucru poate provoca disconfort, dar nu prezintă un risc pentru sănătate. Pentru a evita iritarea pielii, înainte de aplicare, diluează uleiul de rozmarin cu ulei de cocos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel