Uite criza, nu e criza! SUA nu ştie de şomaj şi recesiune. Cifrele o confirmă

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Nici vorbă de criză în SUA! Ofertele de muncă au continuat să se înmulţească la începutul anului, rata șomajului este extrem de scăzută iar economia continuă să prospere.

Criza cea mare încă nu a venit în SUA, iar datele oficiale o confirmă. S-au făcut angajări pe bandă rulantă toată luna ianuarie, iar recesiunea pare să fie încă departe. Economica Americii a continuat să prospere, în ciuda eforturilor Rezervei Federale de a reduce cererea, pentru stoparea inflației, scriu jurnaliștii de la Financial Times.

Americanii au început anul cu dreptul

517.000 de locuri de muncă au fost create doar în prima lună a anului în cea mai mare economie a lumii, aproape dublu față de decembrie 2022, când au fost raportate 260.000 de noi locuri de muncă. De asemenea, în ianuarie 2023 rata șomajului a scăzut la un minim istoric de 3,4%. Piețele financiare au fost „bullish” miercuri, 1 februarie 2023, după ce Jerome Powell, șeful FED (Băncii Federale Americane) a anunțat majorarea ratei dobânzii cu doar 0,25%, după majorări consecutive cu 0,50%. Oficialul american a răspuns la toate întrebările jurnaliștilor și a dat mai degrabă impresia că este optimist vizavi de economia SUA, în contextul conglomeratului de crize ce se manifestă la nivel global, declanșat odată cu perioada COVID. Jerome Powell și-a exprimat speranța că recesiunea poate fi împiedicată, iar cu ajutorul politicilor FED, inflația ar putea reveni la 2%, deci la nivelul de dinainte de explozia din 2021. Totuși, pe termen mediu și lung, bancherul nu vede o relaxare a politicii ratei dobânzii.

Piețele financiare au reacționat rapid, în urma ședinței lunare a FED. Dacă vorbim despre piața crypto, euforia a fost puternică: Bitcoin a crescut cu aproximativ 4%. A urcat de la 23.000 de dolari/unitate, la 24.000 de dolari/unitate, iar valoarea Ethereum s-a apreciat cu peste 6%. Astfel, a ajuns la peste 1.670 de dolari/unitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel