Uioreanu: Boc, mincinosul de serviciu al politicii româneşti

INTERCEPTĂRI DNA. Cum își negocia Horea Uioreanu MITA
INTERCEPTĂRI DNA. Cum își negocia Horea Uioreanu MITA

Deputatul PNL, Horea Uioreanu a afirmat că premierul Emil Boc a devenit "un adevărat Pinocchio, mincinosul de serviciu al politicii româneşti" şi propune înfiinţarea unui "Registru Emil Boc", în care să fie înregistrate promisiunile mincinoase.

Deputatul Horea Uioreanu afirmă într-un comunicat că premierul a mintit atât de mult încât este necesară punerea în aplicare a propunerii pe atunci deputatului PD de Cluj, Emil Boc: Registru al Promisiunilor politicienilor. În 2004, Boc amenda promisiunile neonorate ale politicienilor, astfel aleşii "nu se vor mai confrunta cu pierderile subite de memorie care i-au caracterizat, cel puţin în ultimii 14 ani".

"Registrul Promisiunilor Electorale nu a devenit realitate la momentul 2004, aşa cum anunţa atunci deputatul Emil Boc, dar şi pentru că Emil Boc a ridicat la rang de sport internaţional «aruncarea cu promisiunea» sau «săritura cu promisiunea», propun ca, în perspectiva alegerilor viitoare, să înfiinţăm «Registrul Emil Boc». Acesta va fi un registru al promisiunilor mincinoase, imposibil de îndeplinit, şi un model al practicilor care nu trebuie urmate de politicienii care se respectă. Un registru în care «Bocul» va fi unitatea de măsură", scrie Uioreanu.

Deputatul liberal a explicat că, premierul Emil Boc, preşedinte al PDL, aniversează duminică "prima mare promisiune electorală devenită rapid minciună gogonată".

"Concret, pe 16 ianuarie 2004, deputatul PD de Cluj Emil Boc anunţa o premieră mondială. Vocalul «etalon al politicii româneşti» susţinea că va propune înfiinţarea, în fiecare judeţ, a unui Registru al Promisiunilor politicienilor care candidează la o funcţie din administraţia locală sau pentru Parlament. În acel Registru, păstrat la Consiliul Judeţean, urmau să fie înscrise şi arhivate toate angajamentele electorale asumate de candidaţi în cursul campaniei electorale, pe baza unor declaraţii scrise date de fiecare dintre aceştia sub semnătură", a precizat Horea Uioreanu.

"În comunicatul remis presei în ianuarie 2004, Emil Boc îşi lua angajamentul să susţină legiferarea iniţiativei sale în cadrul dezbaterilor asupra legilor electorale pentru alegerile locale şi generale din anul 2004. Din păcate, urmărind transcrierea şedintei în care s-au votat modificările aduse Legii electorale, Emil Boc nu a suflat nicio vorbă despre anunţatul Registru al Promisiunilor electorale. A fost primul semn că Emil Boc va deveni un adevărat Pinocchio, mincinosul de serviciu al politicii româneşti", a mai spus Horea Uioreanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel