UEFA decide noul format al Ligii Campionilor. Remaniere radicală a fazei grupelor

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

UEFA va decide pe 19 aprilie formatul pe care-l va avea Liga Campionilor începând din 2024, aceasta fiind cea mai radicală reformă a competiţiei din ultimii 20 de ani, a anunţat marţi forul fotbalistic european.

Aşa cum a anunţat vineri asociaţia European Leagues, miercuri va avea loc o reuniune a comitetului executiv al UEFA, iar "unul dintre subiectele discutate va fi viitorul competiţiilor intercluburi după anul 2024", a explicat organizaţia într-un comunicat.

În condiţiile în care nu au fost puse la punct ultimele detalii, "o decizie oficială în privinţa acestui subiect nu va fi luată decât la următorul comitet executiv", adică pe 19 aprilie, a adăugat UEFA.



Programul acestei reuniuni va fi unul încărcat

UEFA va veni atunci cu precizări despre organizarea EURO 2020 (11 iunie - 11 iulie) în 12 oraşe din 12 ţări din Europa, printre care Bucureştiul. UEFA ar putea renunţa la unele dintre aceste oraşe dacă ele nu vor putea primi spectatori. Noua formulă a Ligii Campionilor, discutată de mai multe luni, presupune creşterea numărului de echipe de la 32 la 36. Unul dintre cele patru bilete suplimentare va reveni Franţei, care este pe locul 5 în clasamentul coeficienţilor UEFA.

UEFA prevede o remaniere radicală a fazei grupelor, renunţând la cele opt grupe cu câte patru echipe în favoarea unui minicampionat inspirat de "sistemul elveţian", inventat la un turneu de şah de la Zurich în 1889. Din 2024, fiecare echipă ar urma să joace 10 meciuri împotriva a 10 adversari diferiţi, o formulă sinonimă cu o mai mare expunere mediatică şi cu mai mulţi bani din drepturile TV, după care ar urma faza meciurilor eliminatorii din optimi de finală.

Acordul referitor la viitoarea formulă a Ligii Campionilor ar urma să oprească pentru câţiva ani speculaţiile despre înfiinţarea unei Superligi închise, rezervată marilor cluburi din Europa. În condiţiile în care calendarul este deja foarte încărcat, rămâne de precizat unde îşi vor face loc cele 100 de meciuri suplimentare, câte patru în plus pentru fiecare echipă în faza grupelor, câştigătoarea competiţiei urmând să dispute cel puţin 17 partide, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel