EXCLUSIV  Clotilde Armand dă ALERTA în Guvern: Dacă nu se mișcă...

Europarlamentarul USR Clotilde Armand a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, în ce condiţii vor fi alocate fondurile europene uriaşe anunţate de Comisia Europeană. 

"O să primim toate detaliile de la Comisia Europeană în cursul zilei de azi, nici suma nu e definită. Au circulat mai multe sume, dar niciuna nu e exactă. Se vorbeşte de 30-31 miliarde euro, e adevărat, bani care se vor aloca în plus pe programele deja existente. Evident, noi dorim să fie o birocraţie mai mică, programe mai uşor de accesat, dar mecanismul rămâne, banii vin pe proiecte! 

Ideal ar fi ca acţiunea să fie în lunile care vor veni. Criza este acum, nu în 2027. Vorbim de un efort financiar pentru anii 2020, 2021 şi poate 2022. Banii nu sunt pentru şapte ani, ci pentru un efort punctual. Nu vorbim de bani care se suprapun cu sumele din bugetul multianual, ci de un efort punctual pentru a evita ca criza aceasta să devină un cerc vicios pentru economia europeană.", a declarat Clotilde Armand pentru DC NEWS. 

"O şansă istorică pentru România". Avertisment pentru Guvern

"Problema rămâne, pentru România, aceeaşi de la aderare, adică modalitatea prin care reuşim la nivel naţional să absorbim aceste fonduri. Mereu ni s-au alocat fonduri, şi e bine, dar nu am reuşit să le absorbim. Dar o prevedere importantă este că toţi banii care nu au fost absorbiţi şi care trebuiau returnaţi de România în exerciţiul financiar 2014-2020 pot fi cheltuiţi din nou. Îi putem folosi cu o flexibilitate sporită. Ăsta e un lucru excepţional şi o şansă istorică pentru România de a da o absorbţie de 100 la sută pentru exerciţiul financiar în curs. Dar totul depinde de capacitatea noastră de a absorbi banii, şi trebuie să avem un Guvern extrem de rapid şi eficient care să creeze programele naţionale care corespund criteriilor impuse de Uniunea Europeană. Dacă Guvernul nu se mişcă, la nivel naţional banii vor rămâne nefolosiţi.", a mai spus europarlamentarul. 

VEZI ŞI COLAC de SALVARE aruncat de CE. Suma alocată de UE pentru statele membre 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel