UE: România, ”răspuns RĂSPICAT”: A venit momentul

Timmermans - Grindeanu
Timmermans - Grindeanu

Prim-vicepreşedintele ALDE Arad, Mircea Purcaru, salută răspunsul dat de PSD avertismentului Comisiei Europene cu privire la existenţa unei abateri semnificative în 2016 de la traiectoria de ajustare în vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu, ca urmare a creşterilor salariale adoptate de Guvernul PSD-ALDE. 

'Ca partener la guvernare, ALDE a militat permanent prin preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, în acelaşi timp preşedinte al Senatului României, pentru afirmarea unei poziţii demne a României faţă de recomandările, criticile, avertismentele Comisiei Europene sau ale unor oficiali ai conducerii Uniunii Europene. După ce, în guvernările Băsescu, România "s-a făcut preş" în faţa străinilor, acceptând să ia măsuri total împotriva interesului naţional, dar folosind pe deplin altor state din UE, a venit timpul să spunem răspicat că suntem parteneri cu drepturi egale, nu ţară de rangul doi sau trei. În acest sens, poziţia clară privind dreptul Guvernului României de a-şi defini, pe baze solide, politicile salariile, este de salutat', a declarat, miercuri, Mircea Purcaru, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, Comisiei Europene i s-a răspuns "cu fermitate şi cu argumente solide" că majorările de salarii sunt necesare pentru a stopa plecarea tinerilor din România şi că acestea se bazează pe o creştere economică solidă, cea mai mare din Uniunea Europeană. 

'În opinia mea, prin acest mesaj s-a arătat clar, cu cifre concrete, că în repetate rânduri estimările Comisiei Europene privind deficitul bugetar au fost contrazise de datele economice reale, lucru care face ca Guvernul să privească cu anumite rezerve avertismentele de la Bruxelles care se bazează pe astfel de estimări. Consider că acesta este comportamentul corect şi demn, faţă de partenerii din UE, nicidecum "poziţia ghiocelului", care a tras România mereu în jos', a adăugat prim-vicepreşedintele ALDE Arad.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel