EXCLUSIV  UE-România: Ponta, scenariu apocaliptic

ponta și tusk
ponta și tusk

Victor Ponta a discutat în exclusivitate la DC News Live despre scenariul unei Europe cu mai multe viteze și efectul asupra României.

Fostul premier a tras un semnal de alarmă în exclusivitate pentru DC News Live în ceea ce privește rolul obscur pe care România îl are în procesul de schimbare prin care trece Uniunea Europeană.

”Cel mai rău lucru ar fi să nu fim nicăieri. Adică să fim la punctul mort, apropo de viteze. Țările Benelux (nr. - Belgia, Olanda, Luxemburg), au invitat țările Grupului de la Vișegrad (nr. - Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria) la o discuție. Apoi au fost invitate și cele trei țări baltice. România nu este invitată nicăieri.

Nu vom fi acolo (nr. - alături de Germania și Franța). Nu suntem nici în Euro, nici în Schengen. Cel mai rău scenariu este ca România să nu fie în nicio tabără cu nimeni. Doar vom afla deciziile care se iau. Decizii care înseamnă: se face un buget euro fără noi, se reduc fondurile de coeziune, se iau decizii importante.

Pentru România cele mai grave probleme sunt legate de libera circulație a forței de muncă și drepturile sociale. O să ne trezim cu restriții mascate. Apoi, românul care lucrează în Germania, Franța, nu va mai avea drepturile la pensie, la sănătate, la șomaj. Copiii cresc în România pe banii noștri, bătrânii sunt în România la spital pe banii României, și vor veni și oamenii la pensie aici”, a explicat Victor Ponta.

Declarația poate fi urmărită la minutul 1.14

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel