EXCLUSIV  UE, reuniune crucială. Corina Crețu: România are o șansă unică

Săptămâna aceasta se va prezenta la Bruxelles un raport asupra stării Europei. La Bruxelles se va discuta despre reformarea Uniunii Europene după șocul cauzat de Brexit.

Comisarul Corina Crețu consideră că pentru România aceasta este ”o ocazie unică pentru a-și face auzită vocea” la nivelul Uniunii Europene. Corin Crețu condiționează oportunitatea pe care România o are - aceea de a juca un rol principal între reformatorii UE - de poziționare pe ”o singură voce” a administrației de la București.

”Domnul președinte Juncker va prezenta starea Europei joi. Va fi destul de direct. Va spune că ne aflăm în fața unei decizii pe care statele UE vor trebui să o ia în legătură cu direcția Uniunii Europene în format 27, deci după Brexit.

Pentru România este o ocazie unică de a folosi această oportunitate pentru a-și face auzită vocea, pentru că noi tot timpul am venit în fața unor reguli deja stabilite. Pentru prima oară avem această posibilitate. Ne putem afla chiar printre membrii refondatori ai UE, dacă România ar putea vorbi cu o singură voce. Este clar că produsul principal pentru Comisia Europeană va fi noul buget, bugetul de după 2020, care ar fi trebuit acum până în decembrie să fie depus Parlamentului European”, a precizat Corina Crețu la interviurile DC News Live.

Aceasta a adăugat că bugetul va fi trimis în Parlament anul viitor, întârzierea fiind generată de negocierile grele cauzate de Brexit. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel