UE - noi reguli privind transportatorii. Corina Crețu, semnal de ALARMĂ: Mii de locuri de muncă ale românilor, ÎN PERICOL!

Corina Creţu, europarlamentar din partea Pro România, trage un semnal de alarmă către Guvernul Orban. 

Europarlamentarul a criticat noul acord pentru mobilitate votat, marți, în comisia TRAN a Parlamentului European.

'Mii de locuri de muncă ale transportatorilor români sunt puse în pericol. Urmează o perioadă crucială pentru Uniunea Europeană, cu efecte directe asupra României!

Din păcate, nu e prima dată când constat că în România se discută mult prea puțin despre temele europene - chiar și despre cele care au un impact cât se poate de puternic asupra țării noastre. Așa cum s-a întâmplat și cu Bugetul UE se întâmplă și cu Pachetul pe Mobilitate propus de Comisia Europeană, care în actuala formă va afecta masiv țările din Est, deci inclusiv România.

Am avertizat public încă din luna ianuarie că, având în vedere prevederile Pachetului de Mobilitate, mii de români care lucrează în transporturi și-ar putea pierde locul de muncă. Dacă va trece de votul Parlamentului European, în plenul de la începutul lunii iulie, toate firmele de transporturi de pe teritoriul Uniunii Europene vor avea obligația de a se asigura că, la fiecare opt săptămâni, camioanele lor se întorc la centrul operațional din țară. Și nu este singura măsură care crește semnificativ cheltuielile pentru transportatori, ceea ce reprezintă o lovitură pentru competitivitatea transportatorilor din Est.

Din păcate, pe data de 3 iunie 2020, toate amendamentele depuse de europarlamentarii țărilor est-europene au fost respinse în Comisia pentru Transporturi a Parlamentului European (TRAN), deși e clar că firmele de aici vor fi cele mai afectate.

În contextul actualei crize COVID-19, unele măsuri pe care le prevede acest Pachet de Mobilitate sunt chiar contraproductive, nepermițând distanțarea socială - de pildă interzicerea petrecerii perioadei de odihnă obligatorii în cabina camionului. Ori, din contră, în această criză, petrecerea odihnei în cabină poate reprezenta soluția ideală pentru a stopa răspândirea infectării.

Așa cum am menționat și în ianuarie, eu voi vota în interesul României, deci împotriva prevederilor care dezavantajează țara noastră. Dar nu pot să nu constat că Pachetul de Mobilitate rămâne o temă periferică în România, ceea ce e foarte grav!

Solicit Guvernului României să comunice de urgență pe această temă foarte importantă pentru țara noastră, pentru că măsurile riscă să lase pe drumuri mii de români și să închidă sute de firme.


Pe lângă pierderile de la Buget, e vorba despre oameni - iar aceste măsuri, dacă vor fi adoptate, vor adânci și mai mult criza economică anunțată. Nu cred că este corect față de cetățeni să nu fie dezbătută această temă în spațiul public. O seară frumoasă tuturor!' a transmis Corina Crețu pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel