UE, condiționare fonduri europene. Maria Grapini, mesaj DUR pentru Juncker

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, și-a exprimat în plenul PE din Bruxelles, îngrijorarea majoră legată de Cadrul Financiar Multianual 2021-2029 al Uniunii Europene. 

Maria Grapini s-a adresat direct președintelui Jean-Claude Juncker, insistând asupra faptului că, după 2020, viitorul Europei depinde evident și de viitorul finanțelor, dar și că este nevoie de o Europă mai stabilă, mai puternică, mai socială. Europarlamentarul PPU-sl a criticat, apoi, ferm, noua ecuație financiară europeană, extinzând contextul și la noile discuții legate de statul de drept.

Condiționarea fondurilor va AFECTA direct cetățenii 

"Cadrul Financiar Multianual 2021-2029 prezentat astăzi, are, din păcate, foarte multe minusuri care vor afecta valorile europene: solidaritate, coeziune, dezvoltarea IMM-urilor, politica agricolă etc. Reducerea fondului de coeziune și a fondului pentru PAC (Politica Agricolă Comună) va conduce la creșterea disparităților regionale, fragilizarea IMM-urilor și la dispariția micilor afaceri din domeniul agriculturii! Cât despre condiționalitatea cu privire la statul de drept, pe care doriți să o introduceți pentru acordarea fondurilor europene, pe lângă faptul că încalcă Tratatul de la Lisabona, îi va afecta pe cetățeni și nu pe liderii politici, de aceea nu pot fi de acord cu ea!", a spus Maria Grapini președintelui CE.

Grapini a declarat în plenul PE că nu susține reducerea fondului de coeziune și cel pentru politica agricola comună și propune creșterea fondurilor alocate pentru IMM-uri și pentru pilonul social.
"Trebuie să asigurăm creșterea nivelului de viață, accesul la educație și sănătate pentru toți cetățenii europeni!", a mai spus europarlamentarul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel