Urmărește emisiunea live


UE-Bruxelles. Tăriceanu, discuție cu Juncker: I-am cerut explicit

Preşedintele Senatului şi copreşedinte al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că în discuţia de la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a spus acestuia că Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) face ca România să nu fie egala celorlalte ţărie ale UE.

"Am discutat la Bruxelles despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare, am discutat cu presedintele Juncker foarte deschis şi foarte sincer, pentru că ne cunoastem de peste zece ani, ne cunoaştem din anul 2005, este o relaţie cordială între noi, pe care am folosit-o în sensul bun, cerându-i în mod explicit şi, de altfel, preşedintele Comisiei Europene mi-a spus ieri că ceea ce îşi doreşte şi propunerea pe care el a făcut-o şi a reiterat-o ieri este că în perioada mandatului domniei sale Mecanismul de Cooperare şi Verificare să fie încheiat cu România.

I-am spus cu toată sinceritatea că eu consider că acest mecanism de cooperare şi verificare face ca România să nu se găsească alături, în mod egal, de celelalte ţări ale UE", a relatat Tăriceanu, într-o intervenţie telefonică la postul Antena 3.

Preşedintele Senatului a adăugat că "la Bruxelles au început să aibă semne de întrebare" despre "abuzurile şi excesele şi derapajele care au loc în România în justiţie".

De asemenea, Tăriceanu a mai menţionat că pe 11 mai preşedintele Comisiei Europene va veni la Bucureşti şi se va adresa Parlamentului României, în contextul dezbaterii referitoare la viitorul UE.

În contextul vizitei efectuate la Bruxelles, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a întâlnit şi cu Vera Jourova, comisarul european pentru justiţie, printre subiectele abordate aflându-se evoluţiile recente ale sistemul judiciar din România şi perspectivele de finalizare a MCV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel