Udrea: Surpriza de la Iohannis

Elena Udrea a făcut o analiză a modului în care a acționat Klaus Iohannis în ultimele săptămâni. Ea este de părere că președintele și-a schimbat foarte mult atitudinea.

Udrea spune că președintele s-a comportat foarte diferit în criză politică a schimbării premierului, față de situația generată de OUG 13.

Iată mesajul ei:

"Hmmm...ma uit la Presedintele Klaus Johannis, cel din ultimele doua saptamani si constat o schimbare majora in atitudinea sa. Am mai vazut comentarii similare in presa si mi-au atras atentia.
Sunt de acord ca modul in care se comporta fata de criza politica generata de scandalul din PSD arata un Presedinte complet diferit de cel cu care ne obisnuisem. Acum a stat departe de lupta politica, de jocurile pentru putere care s-au facut, a reactionat constitutional, fara parti-pris-uri politice ori umori personale.
Multi pun schimbarea pe seama vizitei din SUA, care s-a suprapus perfect peste aceasta noua ipostaza prezidentiala. Daca e asa, fie aceasta vizita, care a fost un succes incontestabil, alaturi de toate actiunile in plan extern din aceste zile, l-au facut sa simta importanta a ceea ce reprezinta, ca Presedinte al Romaniei in prezentul context international si, sa se detaseze de circul dambovitean, fie acolo, in SUA, i s-au trasat liniile de actiune pe care le are de urmat de acum inainte.
Sau poate amandoua.
Cert este ca, mie imi pare ca nu mai este dispus sa se conformeze cererilor facute de Noua Securitate si sa faca jocurile acesteia. Sistemul nu se mai poate baza pe Johannis in planul de control obscur al clasei politice si exercitare oculta a puterii, nu ii mai poate pune cu forta in pieptul celebrei geci rosii, #rezist. Ceea ce inseamna cel mai important pas in reinstalarea democratiei si statului de drept in Romania.
Sper ca nu m-am grabit cu aceasta concluzie si recalibrarea prestatiei Presedintelui dupa principiile Constitutiei si standardele democratice europene si transatlantice este una reala.
Vom vedea..." a scris Elena Udrea pe contul său de socializare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel