Udrea, supărată pe cei care nu doresc coabitarea Băsescu-Ponta

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, susține pe blogul personal că "i se face silă" când vede că există "nemulțumiți" care și-ar dori, "chiar cu riscul generării unei crize politice uriașe", ca Traian Băsescu să îi suspende pe miniștrii cu probleme de dosar, doar pentru a  asista la o luptă între președinte și USL.

Deputatul ales Elena Udrea sugerează, pe blogul personal, într-o postare intitulată "De fapt, cine vrea cu adevarat coabitare?", că unii susţinători ai USL ar fi preferat ca președintele Traian Băsescu să nu îl numească pe Victor Ponta premier. "Toata lumea şi-a dat cu părerea ce trebuia să facă preşedintele cu desemnarea lui Victor Ponta în funcţia de prim-ministru. Mulţi sperau să nu îl numească. Unii cu bună credinţă. Alţii, nu pentru că ei nu ar avea încredere în capacitatea lui Ponta de a fi în fruntea Guvernului, ceea ce ar fi fost corect, ci pentru că îşi doreau un conflict. Chiar cu riscul generării unei crize politice uriaşe, pentru care nimeni, nici măcar liderii europeni care au criticat comportamentul USL şi al Premierului de atâtea ori, acum nu ar fi găsit argumente la refuzul de a acţiona constituţional şi conform cu dorinţa poporului. Pentru că 60% din români au votat cu USL, deci i-au creditat pentru guvernare", a scris Elena Udrea.

În opinia deputatului democrat-liberal, aceleaşi persoane vor, acum, ca Băsescu să suspende miniştri, pentru a-l învinovăți tot pe președinte pentru o eventuală criza politică."Dar acestor nemulţumiţi le place conflictul, pe care tot ei se prefac a-l condamna apoi feroce la televizoare. Acum, că preşedintele nu a scos castanele lor din foc, se pregătesc de un alt scandal. Anunţă şi încearcă să provoace suspendarea de către preşedinte a unor miniştri cu dosare penale, în ciuda USL-ului. Mă uit şi mi se face silă! După ce au tocat ani de zile toate încercările lui Traian Băsescu de a impune independenţa justitiei şi functionarea ei şi în cazul politicienilor până acolo încât se pare că pentru electorat nu mai valoreaza mare lucru aceste principii, acum, sub pretextul dosarelor penale, ar vrea sa vada cum totuşi se dă o luptă între preşedinte şi USL. S-au străduit să convingă poporul că nu contează dacă un politician are probleme cu legea, el poate fi votat şi trimis în Parlament, iar acum se prefac a fi interesaţi că în Guvern vom avea penali", a adăugat deputata PDL.

"Avem guvernul pe care poporul l-a ales! Deci, să ne fie de bine! Şi cred că este timpul să scoatem singuri castanele din foc. Sau, dacă nu vrem să ne ardem, să fim deştepţi şi să nu le mai aruncăm acolo!", a conchis Elena Udrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel