Udrea: Proiectul de buget pleacă la Parlament fără indexări şi majorări. Vom amâna şi legea pensiilor

udrea
udrea

Bugetul pe 2012 va fi trimis Parlamentului cel mai probabil fără măsuri de indexare a pensiilor şi creştere a salariilor pentru bugetari, existând varianta ca majorările să fie acordate în partea a doua a anului viitor, în funcţie de încasările la buget, a declarat ministrul Dezvoltării, Elena Udrea.

"Cel mai probabil, proiectul de buget pleacă la Parlament fără indexări şi majorări. Probabil vom amâna şi intrarea în vigoare a Legii pensiilor", a afirmat Udrea, miercuri seara, la un post de televiziune, informează Mediafax.

Ministrul a precizat că indexarea pensiilor prevăzută în lege poate fi amânată prin ordonanţă de urgenţă şi a confirmat că există varianta ca pensiile şi salariile în sectorul bugetar să fie majorate în partea a doua a anului viitor, în funcţie de nivelul încasărilor bugetare.

Udrea a mai arătat că UNPR a înţeles necesitatea acestor măsuri, în timp ce cu UDMR încă se poartă discuţii.

Legea responsabilităţii fiscale interzice efectuarea de majorări salariale cu şase luni înainte de alegeri, dar Guvernul ar putea justifica o eventuală derogare de la lege în 2012, an electoral, prin faptul că în cazul bugetarilor nu este vorba de majorări, ci de recuperări de salarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel