Udrea: Numirea lui Anastasiu ca Avocat al Poporului, atac la UE

elena-udrea-dc2
elena-udrea-dc2

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, critică pe pagina sa de socializare, numirea lui Crișu Anastasiu în funcția de Avocat al Poporului, susținând că "trecutul" acestuia contravine cerinței Comisiei Europene, aceea ca persoana respectivă să nu fie "obedientă politic".

"Propunerea USL pentru Avocatul Poporului nu respectă recomandarea Comisiei Europene. După ce în această vară, printr-o forțare a Constituției de către majoritatea parlamantară USL a fost demis Gheorghe Iancu din aceasta funcție , Barroso a cerut printre altele, în celebra listă pe care i-a înmânat-o lui Ponta la Bruxelles, numirea unui Avocat al Poporului agreat de toate partidele politice și nu impunerea unuia apropiat de putere", amintește Elena Udrea, pe pagina sa de socializare.

"Prin susținerea lui Crișu Anastasiu, solicitarea Comisiei Europene este încălcată, având în vedere trecutul acestuia. În anul 2002, executând un ordin politic al puterii de atunci PSD, care îl și numise pe acesta procuror general financiar pe lângă Curtea de Conturi, a întocmit un dosar prin care i-a imputat Primarului Capitalei, Traian Băsescu, un prejudiciu constând din plăți pe care acesta acceptase să fie făcute de către instituție pentru lucrări la Pasajul Basarab. Acuzația s-a dovedit ulterior neîntemeiată, în realitate fiind un atac al Guvernului Năstase la opozantul politic Traian Băsescu. În aceste condiții este evident că numirea domnului Anastasiu este contrară cerinței Comisiei Europene care dorește în această funcție o persoană care să nu fie obedientă politic, mai ales unei puteri ce riscă să devină discreționară din cauza majorității pe care se bazează", atrage atenția fostul ministru al Dezvoltării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel