Udrea, despre Iohannis: Strict un exercițiu de imagine

Elena Udrea spune că declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis privind existenţa unui consens între partidele politice pentru un buget al apărării de 2% începând cu 2017 "este un strict un exerciţiu de imagine".

VEZI ȘI: Rareș Bogdan, dezvăluiri EXCLUSIVE: Victor Ponta a fost extrem de agresiv

"Nu este niciun moment istoric, este de fapt o formalizare a unei înţelegeri care exista între PSD, PC, PNL, UDMR şi UNPR încă din 2013, când s-a decis ca bugetul apărării să fie de 1,38% în 2013, de 1,4% în 2014, de 1,7% în 2015", a precizat Udrea, susţinând că pentru 2016 era preconizat 2% pentru bugetul apărării.

Elena Udrea a spus că, dacă PMP ar fi fost invitat la consultările de la Cotroceni, ar fi avut două solicitări: preşedintele să ceară Avocatului Poporului contestarea la CC a ordonanţei prin care Victor Ponta "îşi permite să-şi retragă plagiatul fără nicio consecinţă" şi demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier, la cererea lui Iohannis.

"Legat de faptul că PMP nu a fost invitat la aceste consultări, motivaţia că n-ar fi partid ajuns în Parlament în alegeri e un pretext, pentru că, dacă acesta ar fi fost argumentul după care au fost invitate partidele la Cotroceni în prima consultare cu noul preşedinte, atunci ar fi trebuit invitat USL şi PDL", având în vedere că aşa s-a candidat la alegeri în 2012.

Udrea a susţinut că şi-a îndemnat alegătorii din prezidenţiale, în jur de 500.000, să voteze împotriva lui Victor Ponta şi în beneficiul lui Klaus Iohannis.

"Parlamentarii PMP, prin votul lor în Parlament, pot face diferenţa de la guvernarea PSD la o guvernare PNL, dacă s-ar dori înlocuirea guvernului Ponta de către partidul domnului Iohannis", a adăugat Elena Udrea, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel