Udrea: Băsescu îl va susține pe Antonescu

Deputatul Elena Udrea, care obișnuiește să poarte mesajul prezidențial, a dezvăluit strategia lui Traian Băsescu pentru bătăliile electorale din 2014. Democrat-liberal spune că Băsescu își caută pentru prezidențialele din 2014 un candidat care să-i ducă mai departe mesajul, dar dacă acesta nu va intra în turul doi, electoratul președintelui va pune ștampila de vot pe Crin Antonescu.

”Cred că între Crin Antonescu și Victor Ponta în turul II, între două rele - am mai făcut-o noi în 2000 o dată, între dl. Iliescu și Vadim Tudor - vom vota cu Crin Antonescu și cred că de aceea și președintele României a dat un semnal pentru susținerea lui Crin Antonescu”, a declarat Elena Udrea, joi seara, la Realitatea Tv.

Președintele Băsescu a surprins în ultimele sale interviuri spunând că este dispus să-l sprijine pe Crin Antonescu în turul II la prezidențiale, în ipoteza în care USL se rupe, iar liberalul va fi contracandidat de Victor Ponta

”Eu cred că Traian Băsescu ar prefera să aibă propriul candidat, un om în care cu adevărat să aibă încredere că va duce mai departe lupta pentru menținerea statului de drept în România, pentru orientarea pro-occidentală și pentru independența Justiției (...) Va încerca să aibă un candidat propriu pe care să-l susțină, dacă nu, dacă acest lucru nu se va putea sau dacă acest candidat nu va intra în turul II, va trebui să susțină pe unul dintre cei doi”, a mai spus Udrea.

Ce va face Dreapta fărămițată în 2014

Elena Udrea consideră că singura opțiune viabilă pentru ca Dreapta să dea următorul președinte al României este ca toate partidele de pe această parte a eșicherului politic să se unească. De preferat, în jurul proiectului președintelui Băsescu. Udrea spune că PNL ar trebui și el inclus în aceste planuri de unificare, chiar dacă asta poate însemna că prezidențiabilul noii structuri politice va fi Antonescu.

”Dacă Dreapta intră în competiție fiecare cu câte un candidat, toate partidele de centru-dreapta cu câte un candidat, va fi complicat și există o mare șansă să avem PSD la Cotroceni. Dacă, în schimb, avem înțelepciunea să unificăm forțele politice care sunt cumva legate de Traian Băsescu, de proiectul președintelui, și apoi să facem un parteneriat cu PNL, atunci garantat candidatul Dreptei va câștiga. Dacă în turul II va intra Crin Antonescu, mie mi se pare firesc ca toate forțele politice de centru-dreapta să-l susțină pe Crin Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel