Udrea: Am intervenit la Ponta pentru numirea lui Kovesi la DNA

Fostul ministru Elena Udrea susține că a intervenit, în 2013, pe lângă premierul Victor Ponta pentru ca acesta să accepte numirea Laurei Codruța Kovesi la conducerea DNA. Udrea susține că Florian Coldea, la acel moment prim-adjunct al directorului SRI, o dorea și a propus-o pe Kovesi la șefia Direcției Naționale Anticorupție.

"Deci dl Coldea este cel care, in acest moment, detine aceasta putere, pentru ca pe de o parte detine toate secretele, este depozitarul tuturor secretelor tuturor, pe de alta parte are o foarte buna relatie cu dna Kovesi. Si va spun eu, care am intervenit in numirea dnei Kovesi in functia de procuror DNA…", a spus Udrea într-un interviu acordat hotnews.ro.

"In sensul in care dl Victor Ponta nu era de acord sa se faca numirile procurorilor si numirea dnei Kovesi, era singurul nume de interes, care il interesa pe presedintele Traian Basescu. Singurul nume care interesa era Codruta Kovesi; fusese o propunere a domnului Coldea, doamna Codruta Kovesi", a mai spus Udrea.

Replica SRI la acuzațiile Elenei Udrea la adresa lui Florian Coldea

Udrea a precizat că Traian Băsescu o dorea pe Kovesi la conducerea DNA, dar procurorul ocupa la acel moment o funcție la Bruxelles, iar cel care a propus revenirea ei în țară a fost Coldea.

"Am spus ca propunerea ca dansa sa se intoarca de la Bruxelles a venit de la dl Coldea. Traian Basescu si-a dorit foarte mult ca Codruta Kovesi sa fie procuror DNA, dar Victor Ponta nu dorea acest lucru", a subliniat Udrea.

Udrea: Nu m-a trimis Băsescu să discut cu Ponta

Într-un interviu acordat la finele anului trecut, Ponta declara că el și-a dorit-o pe Kovesi la cârma DNA, iar Traian Băsescu "nu a vrut-o inițial".

"Pai, faptul ca Victor Ponta nu dorea era evident si stiam de la presedinte. Dar era evident, pentru ca spunea pe toate partile ca nu doreste. Iar eu am fost cea care a mers la Victor Ponta sa discut tocmai numirea Codrutei Kovesi in functie", susține Udrea.

Udrea pretinde că a vorbit cu Ponta din proprie inițiativă, în 2013, în biroul premierului din blocul în care el locuiește.

"Intr-o seara, in 2013, la biroul dlui Victor Ponta, pe care il are in blocul in care locuieste. Am discutat atunci cu dl. Ponta si unul din argumentele pe care le avea, obiectiile pe care le avea era tocmai faptul ca era extrem de apropiata sau ca ar fi fost extrem… ar fi ascultat foarte mult de SRI. Acesta era unul din argumentele pentru care Victor Ponta se opunea numirii. Unul din ele", a mai spus Udrea.

"Există un parteneriat Kovesi-Coldea"

Udrea a explicat că relatează filmul acelor evenimente pentru a arăta că "există un parteneriat între dl Coldea și dna Kovesi".

"La nivel institutional, de foarte multe ori l-am vazut materializandu-se in acele referiri: Caz rezolvat cu sprijinul SRI. Care nu mai apar de cand Traian Basescu a remarcat ca nu este normal sa apara permanent", a spus Udrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel