Udrea: "Actualul Guvern e lipsit de legitimitate". Soluția propusă de PMP

Elena Udrea a declarat, sâmbătă, după şedinţa Colegiului Naţional, că actualul Guvern Ponta "trebuie să plece”, întrucât "este lipsit e legitimitate”. Soluţia propusă de PMP este un guvern de uniune naţională.

VEZI ȘI: Igaș, petrecere de pomină cu MRU. Cum au fost filmați-VIDEO

"Partidul Mişcarea Populară crede că actualul guvern este lipsit de legitimitate. Ca urmare, susţinem o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta. Considerăm că Guvernul Ponta trebuie să plece. Soluţia pentru guvernare din acest moment ar putea fi, în virtutea rezultatului alegerilor din 16 noiembrie, chiar dacă a fost un vot nici pe departe pro-Iohannis şi pro-PNL, ci anti-Ponta şi anti-PSD, ca PNL să îşi asume guvernarea. Nici această guvernare nu ar fi una legitimă, pentru că nu s-a dat un vot pe partide, dar, în virtutea faptului că au preşedintele începând din 22 decembrie, ar putea să-şi asume această guvernare", a explicat Elena Urdea.

Ea a mai spus că soluţia pe care PMP "o vede" în momentul de faţă este aceea a unui guvern de uniune naţională, dacă acesta îşi va asuma obiectivele afirmate de partidul pe care îl conduce şi va promova legi care să ducă "la schimbarea clasei politice actuale".

"Un guvern de uniune naţională poate fi susţinut de PMP, dacă acest guvern îşi asumă obiectivele pe care noi le-am afirmat permanent în campaniile din vară, de la europarlamentare, cât şi în campania de la prezidenţiale, un guvern care să promoveze legi care să ducă la schimbarea clasei politice din acest moment şi anume: legea privind reducerea numărului de parlamentari la 300, aşa cum s-a votat la referendum, legea privind transparentizarea finanţării partidelor politice, legea privind depolitizarea instituţiilor publice, legea sănătăţii şi, în acelaşi, timp, având în vedere ultima situaţie cu care ne-am confruntat cu toţii în această săptămână, o lege privind finanţarea presei, o lege care să înceapă un proces de transformare a presei într-o presă independentă de presiunea politicului şi o presă care să nu mai fie obligată să răspundă intereselor de grup, fie că sunt interese de grup economic sau politic.Deci sunt obiective şi proiecte de lege pe care PMP le va susţine şi va susţine un guvern de uniune naţională care îşi va asuma aceste obiective", a precizat Udrea, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel