UDMR vrea ca la numărul de urgență 112 să se răspundă şi în maghiară

Kereskényi-Gábor
Kereskényi-Gábor

Deputatul UDMR, Kereskényi Gábor,  consideră ca  “inacceptabil” ca la apelul de urgenţă 112 să nu fie disponibil şi în limba maghiară. În acest sens, el a cerut explicații ministrului Sănătății.

 “Este inacceptabil ca în România serviciul de apel urgențe să nu funcționeze și în limba maghiară, deși acest aspect este prevăzut în punctul 12 al OUG nr. 34 din 2008”, spune deputatul UDMR într-o interpelare adresată ministrului Sănătăţii, citat de Agerpres.

El a exemplificat cu o situaţie petrecută pe 23 septembrie la Satu Mare, în circumscripţia sa electorală.

”La data și ora amintită, o persoană din circumscripția mea electorală a sunat la 112 adresându-se operatorului în limba maghiară. Acesta, necunoscând limba, nu a transferat-o la un alt centru și nici nu a trimis ambulanța la domiciliu. Astfel de cazuri sunt inadmisibile, mai ales că este vorba despre un sistem care ar trebui să fie perfect funcțional încă din anul 2008', consideră Kereskényi adăugând că solicită răspuns verbal și în scris, referitor la motivele pentru care nu se respectă prevederile OUG privind organizarea și funcționarea sistemului național unic pentru apeluri de urgență.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel