UDMR, schimbare importantă

UDMR
UDMR

UDMR va introduce, cu prilejul Congresului de la Zalău, din 13 mai, o cotă obligatorie de 15% de reprezentare a femeilor la nivelul structurilor de conducere ale organizațiilor județene, dar și la nivel național, a anunțat joi, la Deva, președintele filialei județene UDMR Hunedoara, europarlamentarul Iuliu Winkler.

Potrivit acestuia, introducerea sistemului de cote obligatorii de reprezentare a femeilor la nivelul structurilor de conducere poate fi un factor determinant cu scopul schimbării mentalităților învechite la nivelul întregii societăți. 
"Dacă vorbim despre nevoia de schimbare a mentalităților, atunci parteneriatul egal este soluția. Doar dacă femeia este într-adevăr partenerul egal al bărbatului și în politică și în administrație, și în viața publică în general, abia atunci vom putea vorbi despre schimbare", a declarat, într-o conferință de presă, Iuliu Winkler.

El a mai amintit faptul că va exista o recomandare ca la nivelul structurilor locale ale UDMR această cotă să fie de o treime.

La ora actuală, 18% dintre membrii grupului UDMR din Camera Deputaților sunt femei, în vreme ce în grupul de la Senat nu există nicio femeie, a mai arătat deputatul european.

"În Hunedoara stăm relativ bine din acest punct de vedere, în cadrul Consiliul Reprezentanților Județeni ai UDMR Hunedoara 17% dintre membri sunt femei", a precizat Winkler.

În același context, deputatul european a declarat că este un susținător al campaniei "Mișcarea pentru combaterea violenței împotriva femeilor", declanșată, în 8 martie, de Organizația de Femei a UDMR. Această campanie se desfășoară sub egida Anului European dedicat eliminării violenței asupra femeilor, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel