Urmărește emisiunea live


UDMR, propunere surpriză la negocierile pentru Codul Fiscal

Kelemen Hunor a declarat că UDMR propune revenirea la TVA de 19%. În ceea ce privește celelalte măsuri din Codul Fiscal, Kelemen Hunor propune să fie rediscutate și amânate, în funcție de situația macroeconomică a țării.

Kelemen Hunor a declarat pentru Agerpres că față de luna iunie, când Parlamentul a votat Codul Fiscal "aproape în unanimitate", situația nu s-a schimbat. Liderul UDMR consideră că trebuie să se revină la cota fiscală de 19%, așa cum li s-a promis oamenilor în 2010, când s-a spus că va fi vorba de o măsură temporară.

"Cele cinci puncte procentuale înseamnă, așa, brut, minus 8,9 miliarde de lei la încasări. Dar eu sunt convins că va crește sau se va reduce această sumă, nu vor fi minus 8,9 miliarde, fiindcă între timp va crește rata de colectare a TVA-ului. Acest lucru înseamnă minus 1,2 la sută din PIB. Într-adevăr, asta înseamnă să avem un deficit mai mare anul viitor decât deficitul prognozat, dar eu cred că este datoria și responsabilitatea Guvernului, a ministrului de finanțe să meargă la Bruxelles, să discute cu oficialii și cu partenerii de acolo și să explice că această reducere de TVA de fapt va crește competitivitatea României, atractivitatea României pentru investitori și, în același timp, sigur, fiecare cetățean va simți acest efect al reducerii TVA", a declarat Kelemen Hunor. 

Noi discuții informale

Liderul UDMR a adăugat că măsurile fiscale care nu vizează fiecare cetățean pot fi rediscutate sau amânate, în funcție de situația macroeconomică a țării. Președintele UDMR a mai spus că va avea marți după-amiaza o discuție cu liderii PNL și 'cu alți oameni politici', dar la negocierile din data de 20 august, care vor fi unele tehnice, vor participa europarlamentarul Iuliu Winkler, coordonatorul Consiliului Economic care funcționează pe lângă cabinetul președintelui UDMR, deputatul Erdei Doloczki Istvan și senatorul Vegh Sandor, ambii membri în comisiile de buget finanțe din cele două Camere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel