UDMR își alege candidatul la Președinție. Ce spunea Kelemen Hunor la DC News

UDMR, partidul care până de curând întărea forțele Puterii, se aruncă, joi, în lupta electorală pentru alegerile prezidențiale 2014. 

UPDATE: Kelemen Hunor este prezidențiabilul UDMR. 

Speranțele UDMR s-au năruit când PSD a susținut decizia împotriva proiectului ce asigura autonomia maghiară. Kelemen Hunor urmează să-și dea demisia din Guvern, la 1 august.

Surse din UDMR au declarat, miercuri, pentru Agerpres, că ședința, care este programată să înceapă la ora 12:00, va avea un singur punct pe ordinea de zi, desemnarea candidatului la Președinție. Potrivit surselor citate, singura propunere va fi Kelemen Hunor, care va deveni astfel candidatul UDMR la funcția supremă în stat. Pe 11 iulie, după ședința Consiliului Permanent al UDMR, Kelemen Hunor declara că pe 17 iulie va fi stabilit candidatul Uniunii la Președinție.

VEZI și: Sondaj CSOP: Candidații la Președinție, campioni la "nu știu, nu răspund"

La interviul pentru DC News, dinaintea izbucnirii scandalului cu PSD, întrebat ce părere ar avea despre un candidat unic dat de UDMR și susținut de celelalte partide din alianță la Președinție, Kelemen Hunor a răspuns: "Nu știu, nu m-am gândit la acest lucru. Eu cred că așa cum societatea românescă s-a schimbat mult în bine- și mă gândesc cum se raportează la problemele etnice- această schimbare va continua și, la un moment dat, nu va conta dacă un candidat e maghiar sau român, ci adeziunea, seriozitate, proiectul pentru România. Nu se va întâmpla mâine". 

Cât despre posibilitatea ca în schimbarea societății românești să joace un rol decisiv un președinte aparținând unei minorități, din această toamnă, Kelemen Hunor spune: "Am dubii că în 2014 românii vor vota cu altcineva decât cu premierul Ponta. E prea devreme, e perspectiva unui maghiar și poate greșesc. Mentalitatea nu s-a schimbat destul de mult". 

VEZI și: UDMR, două nume în Guvern pentru funcțiile lui Kelemen Hunor

Cât despre un candidat al UDMR în turul I, Kelemen Hunor spunea: "90% răspunsul este da. Am avut o discuție cu ceilalți colegi și am decis că trebuie că avem un candidat propriu. Și eu cred că sunt multe argumente solide pentru a pune un candidat propriu. Nu pot spune dacă așa se va întâmpla, dar lucrurile merg în această direcție. Rămâne de văzut până la sfârșitul lunii iulie ce se va întâmpla".

De asemenea, la întrebarea: "Candidatul ar trebui să fie președintele formațiunii?", Kelemen Hunor a răspuns: "Nu neapărat. Nu este obligatoriu, rămâne să vedem. Eu am fost o dată și știu ce înseamnă acest lucru. Dacă așa vor decide colegii mei - să candidez - voi face asta, dar nu este obligatoriu. Mai sunt și alți colegi care ar face față foarte bine".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel